PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’oposició a l’heliport titlla Altimir de ser «incoherent»

La recollida de firmes en contra continua i ja en sumen unes 600

Per E. J. M.

Alguns dels veïns de la Comella –Guitart, a l’esquerra– que es van reunir amb el cònsol, l’1 d’octubre passat.
Alguns dels veïns de la Comella –Guitart, a l’esquerra– que es van reunir amb el cònsol, l’1 d’octubre passat. | EMILIO PRENAS
Sorpresa per les declaracions del president de la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA), Xavier Altimir, que dijous va qualificar de «ridícula» l’oposició a què l’heliport nacional s’ubiqui a la Comella. Un dels representants veïnals que estan en contra que la infraestructura es construeixi a la zona, Josep Guitart, va respondre ahir que «el ridícul no sé si el fem nosaltres o el fa ell» perquè Altimir «fa comentaris carregats d’incoherència i hipocresia», va subratllar.

Guitart, molest pels comentaris, va demanar «coherència» ja que quan es plantejava situar l’heliport nacional al Roc del Patapou, també a Andorra la Vella, el veïnat es va mobilitzar en contra i Altimir «no en va dir res». «Ja ho sap ell el perquè no va dir res», va declarar Guitart, «i el que no vulguis per a tu no ho vulguis per a ningú», va insistir. El veí de la Comella va aprofitar per agrair «el suport que estan rebent del veïnat del Patapou».

MÉS SIGNATURES / D’altra banda, els veïns de la Comella continuen amb la recollida de firmes en contra de la ubicació de la infraestructura entre els habitants de la parròquia. A les gairebé 400 que van presentar al cònsol major, Jordi Minguillón, i que trametran al Govern, ja n’han aconseguit 200 més.

El passat 1 d’octubre, un grup de ciutadans de la Comella es van reunir amb Minguillón per presentar-li una carta amb diverses preguntes i expressar el seu desacord amb què la corporació oferís al Govern el terreny per fer-hi la infraestructura aèria. «Els donem 30 dies per contestar i, si no ho fan, rebran la nostra resposta», va advertir Guitart. En la missiva entregada al cònsol, els veïns fan diverses preguntes»sobre la manera de fer del comú» i «per què van oferir el terreny de la Comella unilateralment, sense tenir-nos en compte». «Tenim constància que la junta de Govern del comú d’Andorra la Vella s’ha reunit, però Minguillón no diràs res fins que el Govern es pronunciï».

De fet, el Govern havia assegurat que durant el setembre tindria els estudis sobre els terrenys on ubicar l’heliport –tots proposats per Andorra la Vella– i que a l’octubre anunciaria el lloc definitiu. De moment, però, l’Executiu manté que no tindrà els estudis fins a finals d’any. Guitart i la resta de veïns ho entenen com una decisió electoralista i estan convençuts que «el comú i el Govern s’han posat d’acord per no dir res fins després de les eleccions comunals. Que cadascú en faci la seva lectura», va llençar Guitart.

El veïnat no vol l’heliport a la Comella perquè argumenta que ja és una àrea prou degradada –hi ha el forn, la deixalleria i el centre penitenciari– i és una zona poblada, on hi ha un alberg, i els helicòpters sobrevolarien la gent massa a prop.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT