PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’AREB compareixerà el 4 de novembre a la comissió especial

López acusa Martí de bloquejar informació deliberadament @PereLopezAgras @GovernAndorra

Per I. ÁLVAREZ / E. JOVER

El president del grup mixt, Pere López (a la fotografia), i el cap de Govern, Toni Martí, van protagonitzar els retrets de la jornada d’ahir.
El president del grup mixt, Pere López (a la fotografia), i el cap de Govern, Toni Martí, van protagonitzar els retrets de la jornada d’ahir. | TONY LARA
El cap de Govern, Toni Martí, va anunciar ahir que l’AREB compareixerà davant la comissió especial, formalitzada arran del cas BPA, el proper 4 de novembre. Davant la insistència del president del Grup Mixt, Pere López, en conèixer el calendari de resolució de l’afer, Martí va assenyalar que «ho sabrem conjuntament, perquè hi ha l’obligació d’informar el Consell General i no només del pla de resolució». Tot i això, va indicar el cap de Govern, «el més important, i més enllà que ho sàpiga vostè o jo, és que ho sàpiguen els clients de BPA».

Embrancats en un reguitzell de retrets que no semblava trobar sortida, Martí i López van escenificar diversos desencontres durant la jornada. En el tram de la tarda, el conseller socialdemòcrata va acusar l’Executiu de tenir una actitud electoralista amb la situació de BPA i va exigir poder tenir la informació abans de les eleccions comunals.

Un dels punts en què es va accentuar la fricció va ser quan López, dirigint-se a Martí, va etzibar que «des de l’anunci de la intervenció de BPA, vostè s’ha dedicat a posar en entredit la independència de l’AREB i l’INAF i, per tant, hem deixat de confiar en la seva paraula. Amb els fets, les mitges veritats i la informació amagada ha malmès la nostra confiança».

Martí, visiblement molest, va replicar assegurant que «López fa insinuacions extremadament poc correctes. No podem jugar amb això i està faltant a l’honorabilitat dels membres d’aquestes institucions». El cap de Govern va afegir que «l’Executiu no interferirà en les decisions de l’AREB i si vostè creu que  juguem amb la solució per qüestions polítiques és que no coneix la integritat d’aquest Govern». Un cop Martí deixa la pilota a mitja alçada, López la va engaltar i va deixar anar que «el problema és que sí el coneixem» i va insistir en què «Martí ha ocultat informació, ha bloquejat l’arribada de documentació i ho està fent intencionadament».

López va enviar al cap de Govern, fa quatre mesos, una carta demanant-li que demanés a l’INAF que facilités al Grup Mixt el contracte amb l’auditora PwC. Martí va admetre ahir que no havia mogut la carta i va admetre haver estat poc «diligent» amb el tema però va instar a López a dirigir-se directament a l’INAF ja que des de fa uns dies s’ha informat als grups parlamentaris que ho poden fer així. De fet, va anunciar que poden demanar informació a l’AREB, l’INAF o l’Uifand. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT