PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els empleats de BPA confien les pensions a raiffeisen

La cooperativa demana a l'AREB que s'aturin els acomiadaments

Per E. J. M.

Dos representants de raiffesein.ad (a la dreta, Eusebi Nomen), a punt de reunir-se amb l'AREB, en una imatge d'arxiu.
Dos representants de raiffesein.ad (a la dreta, Eusebi Nomen), a punt de reunir-se amb l'AREB, en una imatge d'arxiu. | TONY LARA
Un grup de treballadors de BPA confia en la Societat Cooperativa raiffeisen.ad perquè els tuteli els fons de pensions, segons va anunciar ahir el president del consell rector de la cooperativa, Eusebi Nomen. «Davant de notari hem protocolitzat l’aportació dels drets sobre els seus fons de pensió a la cooperativa», va dir. Nomen no va quantificar quants empleats s’han sumat a la iniciativa però va informar que el valor total ascendeix a un milió d’euros.

«Els treballadors veuen clarament i tots n’estem convençuts i que s’amortitzaran les accions preferents de BPA, on hi ha fons de pensions. El Govern no pot garantir que no es tocaran els saldos de BPA Assegurances i si es toquen farà fallida, i el fons de pensions està gestionat per BPA Assegurances», va afegir.

A més, raiffeisein.ad va entregar ahir una carta al president de l’AREB, Albert Hinojosa, per instar-lo «a aturar els acomiadaments a BPA». «En la nostra oferta no es genera destrucció i necessitarem els treballadors de BPA per tirar endavant la banca cooperativa. S’està destruint el capital humà sense considerar la nostra oferta», va lamentar.

El que no entenen els impulsors de raiffeisen.ad és que si el Govern assegura, com va fer ahir durant la sessió al Consell General, que el procés de resolució està en marxa, «com poden saber quins treballadors són o no són necessaris per a Vallbanc si no se sap ni la dimensió ni l’estructura que tindrà?», es pregunten. «Nnecessitem el personal: no acomiadin personal sense saber la magnitud de la resolució», va concloure.
Nomen també va criticar que el cap de Govern instés ahir els parlamentaris a dirigir-se directament a l’AREB quan «nosaltres portem des de l’agost preguntant a l’AREB i no ens contesten».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT