El Lusitans aprofita l'empat al clàssic per ser colíder

• L'equip de Marqués goleja 5-0 l'Encamp i fa bo el 0-0 entre Matecosa i Pidasa
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Pinto s'escapa de Chancha en el partit entre Matecosa i Pidasa, ahir Foto: TONY LARA

El clàssic entre el Matecosa Sant Julià i el Pidasa Santa Coloma, el plat fort de la cinquena jornada a Primera, va ser el de sempre. Massa respecte, massa batalla pel mig del camp, massa intervencions dels massatgistes i massa poques ocasions per acabar amb un 0-0 que no va desaprofitar el Construccions la Posa Lusitans, que situa colíder amb el vigent campió a dos punts dels lauredians, ni tampoc un Escale Santa Coloma que està recuperant el terreny perdut i ja està a quatre punts de la cima de la classificació.

El clàssic va obrir la jornada a les dotze del migdia a Aixovall amb un bon ambient a les graderies però l’espectacle va enlluernar per la seva absència. Ningú no donava ni una pilota per perduda i això va provocar contínues interrupcions i un joc horitzontal que van convertir Friday i Ricky en treballadors eventuals.

Cal destacar la lesió de Riera al minut 25, l’expulsió al motor del Matecosa Peppe per doble amonestació al minut 42 i a la segona part una altra lesió de Sebas al 63, que va haver de ser substituit per un xoc de trens amb Manolo Jiménez, a qui van haver de donar set punts a la cella tot i que va poder continuar al terreny de joc. El Pidasa, però, no va saber aprofitar ni l’avantatge numèric ni les absències de tres dels pilars lauredians en el temps que faltava i el marcador va acabar com havia començat: 0-0.

Alhora, a Alàs, el Lusitans la Posa va golejar l’Encamp per 5-0. Domini absolut de l’equip de Vicens Marqués amb gols de Francisco Hernandez al minut 12, Pedro Miguel Reis al 30, Joao Carlos Cunha al 44 i Juan Raya al 52 –de penal– i al 68.

El Construccions Modernes Inter d’Escaldes va sumar el primer punt del curs gràcies al meritori empat en el següent partit contra el Gestions JR Principat. L’equip escaldenc va remuntar els gols d’Adrian Arias i Carlos Otiniano en els primers vint minuts amb dianes de Martins al 45 i de Joao Pedro Lopes al 59.

I per últim, amb pluja, l’Escale va golejar 0-10 el Bar La Fira d’Andorra Casa Benfica. Van marcar Víctor Bernat (3), Boris (2), Sirvan, Duran, Àlex Martínez, Rodrigo i Artur Jorge.