El VPC recupera la fe amb una clara victòria (43-0)

• Els andorrans sumen el tercer triomf contra un dèbil Frontonnaise
RAFA MORA

Hinds fuig d'un rival, ahir al Camp del Consell, mentre Barkalaia observa l'acció al darrere Foto: TONY LARA

després de la derrota de la passada setmana a casa del R C Fousseretois, el VPC Andorra necessitava guanyar ahir al Frontannaise en la quarta jornada d’Honor. Amb l’orgull tocat per aquella derrota, el VPC va sortir a per totes i va ridiculitzar els francesos, en un dels partits més fàcils que tindrà aquesta temporada a la categoria. Va ser la seva manera de recuperar la fe.

La prova de les intencions del conjunt de Michael Broad va ser que als dos minuts de joc el VPC ja havia aconseguit un assaig, al minut 6 el segon, al 21 el tercer i al 31 el quart, per anar al descans amb un 24-0 demolidor.

El 5-0 inicial, obra de Kirikaixvili, va ser la prova de la diferència de potencial d’un i altre equip. Per força, el primer assaig va pujar al marcador, tot i que Hinds, massa escorat, no el va poder transformar. Als sis minuts, però, l’australià es va treure l’espineta en aconseguir la transformació de la marca de Vergara (12-0), i als 18 minuts va delectar l’afició amb una carrera en diagonal marca de la casa, tot i que finalment sense que arribés a bon port.

Però el VPC era molt més que l’australià. Vergara es multiplicava, Kirikaixvili repartia per tot arreu, i Magallón accelerava el cor del públic cada vegada que arrencava com una moto en busca de la marca. Amb tot, el 15 andorrà es va quedar sense sumar. De fet, als 21 minuts un nou assaig, ara col·lectiu, va posar el 17-0. A la festa dels primers 40 minuts es va afegir Joan Fité, després d’una touché i, de nou, gràcies a l’exemple de força que tenien els locals, però no els visitants. La transformació va posar el 24-0 amb què es va arribar al final de la primera part, just abans que una picabaralla entre el nouvingut Rekhviashvili i el francès Viard acabés amb els dos sancionats.

A la represa, de nou es repetia la història de la primera part, ara amb Alieu aconseguint arribar a la marca en una jugada de velocitat que Hinds sí va transformar (31-0). El Frontonnaise estava mort i no demostrava absolutament res, així que el VPC va continuar amb la seva línia de joc, sense pensar en el rival tan dèbil que tenien al davant. Jamrulidze en el minut 50 (36-0, 38-0 transformat) i Taurinyà a passi de Kirikaixvili al minut 66 (43-0) -el qual trencava la defensa com si fos paper de fumar- van signar la sentència.