PUBLICITAT

El Consell d'Europa avala les mesures contra el blanqueig

L'informe destaca l'acord monetari amb la UE del 2011 i la ratificació del Conveni de Palerm

Bartumeu rep la delegació del Moneyval, el 2010.
Bartumeu rep la delegació del Moneyval, el 2010. | EL PERIÒDIC

L'Òrgan de Control del Consell d'Europa per a la Lluita Contra el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme (Moneyval) pública avui un Informe en quèconstata els Progressos realitzats per Andorra en la seva legislació Durant els últims tres anys.

El text destaca l'acord monetari amb la UE del 2011, la ratificació del Conveni de Palerm sobre el crim Organitzat transnacional i l'Aplicació del Conveni de Viena contra el Tràfic il·legal de drogues i substàncies psicotròpiques, ambdós de l'ONU.

També ressenya l'Aplicació de les Resolucions 1267 I 1373 de Nacions Unides contra el Finançament del Terrorisme, com així com un "seguiment per assegurar el compliment amb les obligacions" de les citades resolucions.

El text va reconèixer igualment els canvis legislatius que impedeixen inversions procedents de països que no cooperen en la prevenció del blanqueig.

En quant a la notification de transaccions sospitoses, destaca que han passat de 22 el 2010 a 36 el 2014, xifra d'acord els estàndards del Grup d'Acció Financera (GAFI).

Moneyval també registre progressos en les inspeccions a entitats financeres i en l'aplicació de sancions: si el 2011 no hi va haver ca, el 2014 es van realitzar nou que van acabar amb tres multes per un import global de 152.000 euros.

L'organisme veu a més el
pla d'acció juntament amb el  Banc Mundial per elaborar una evaluació nacional de risc i crear un "banc pont" per transferir els fons legítims de Banca Privada d'Andorra.

Per això malgrat destacar que encara hi ha deficiències tècniques que seran supervisades en la propera, estima que es donen per "àmpliament complertes" les seves recomanacions després de la feta el 2011 i avalo l'informe de seguiment avança demanat a Andorra l'abril passat.

Moneyval evalua es 28 estats del Consell d'Europa que no pertanyen a GAFI, a més d'Israel, la Santa Seu i les dependències británicas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT