PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El dia que Marty McFly viatja al futur

Avui és la data en què el celebèrrim personatge interpretat per Michael J. Fox es desplaça 30 anys en el temps

Per IVÁN ÁLVAREZ

Marty McFly i Doc, en una escena de ‘Back to the future’.
Marty McFly i Doc, en una escena de ‘Back to the future’. | EL PERIÒDIC
El futur ja és aquí. El futur de Robert Zemeckis, aquell que va implantar per casualitat perquè no pensava oferir cap seqüela. El de Michael J.Fox, el de Christopher Lloyd i Lea Thompson. I el de Crispin Gloiver i Thomas F.Wilson. Avui és el dia assenyalat.

Si apliquem la teoria que es va mostrar a la segona part de Back to the future, ara hauríem d’anar muntats en un patinet volador per desplaçar-nos a la feina, veuríem cotxes volant, pizzes diminutes que es converteixen en mida familiar després d’alguns segons d’hidratació al microones, sabatilles esportives que es corden soles o jaquetes que es poden assecar amb un botó. Moltes de les fantasies de Zemeckis sobre com seria el món en el 2015 han esdevingut realitat com el fet de gaudir de multitud de canals de televisió, compres per Internet o les videoconferències. Altres, potser no trigaran a fer-se, altres s’han quedat en simples deliris o somnis encara sense assolir. I encara sort, perquè durant la pel·lícula l’holograma promocional de Tiburón 19 es va intentar menjar a McFly.

Una trilogia per gaudir

Tot això és a l’abast de la mà, perquè avui és el dia assenyalat al DeLorean –21 d’octubre de 2015– com la data que Marty McFly i Doc Emmett Brown viatgen al futur a la segona part de la trilogia de Back to the Future.
Per això, els Cinemes illa Carlemany projectaran, durant tres sessions, les pel·lícules que van conformar una de les trilogies més celebrades de la història del cinema i que va convertir en una autèntica icona dels anys 80, el condensador de fluzo, el DeLorean, l’almanac esportiu, l’esbojarrat doctor que va inventar la màquina del temps, l’armilla salvavides, el patinet o la ciutat de Hill Valley, entre d’altres.

Una pantalla de cine i la trilogia de Back to the Future pot ser el millor plan per aquesta nit. A les 22.15, i en VOSE, els Cinemes Illa Carlemany projectaran Back to the Future, demà dijous 22 es podrà visionar Back to the future 2, també a les 22.15 en VOSE, i dimecres 28 es tanca la jornada amb la projecció de la tercera part, Back to the future 3, a les 22.15. Aquesta nit, però, toca veure per enèsim cop com Lorraine li tira la canya al seu propi fill i l’actuació de Marvin Berry i Marty McFly al Enchantment under the sea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT