PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

650.000 euros per tenir la cursa a casa durant tres dies

Andorra Turisme estudia actes paral·lels per a la jornada de descans

Per R. M. S.

La caravana publicitària, al seu pas per Andorra la Vella, el 2009.
La caravana publicitària, al seu pas per Andorra la Vella, el 2009. | TONY LARA
Dels 3.519 quilòmetres amb què comptarà l’edició del 2016 del Tour de França, 81 seran en territori andorrà: els 55 amb què comptarà l’etapa 9 amb final a Arcalís, i els 26 des d’Escaldes-Engordany fins el Pas de la Casa per abandonar el Principat en la 10a jornada del dimarts 12 de juliol. Al mig, una jornada de descans, i tot plegat, una despesa de 650.000 euros que Andorra Turisme abonarà a ASO, els organitzadors de la Grande Boucle.

«Sempre demanes com més dura, millor, però és la primera setmana del Tour, la tercera etapa seguida als Pirineus, i podem estar contents perquè serà de màxima dificultat i a més un diumenge», va afirmar ahir des de París el ministre de Turisme, Francesc Camp. El representant andorrà –també hi va ser l’ambaixadora a França, Cristina Rodriguez– va confirmar que la sortida de l’etapa del dimarts dia 12 serà des del Clot d’en Privat d’Escaldes-Engordany, el que fa que el Tour inclogui la parròquia escaldenca com un lloc inèdit per a la cursa, tot i que en altres anys s’hi ha passat.

Així mateix, el ministre va assegurar que s’estan estudiants diferents accions per a la jornada de descans, això és l’11 de juliol, dilluns. «No tenim res tancat, és una cosa que hem de treballar per mirar d’aprofitar-ho de la millor manera possible», va dir. En tot cas, des de Turisme s’espera per aquells tres dies «molta gent».

El Tour exigeix Arcalís / El Tour, i no Andorra, va ser qui va decidir que la cursa havia d’acabar a Arcalís. «És per espai», va justificar Camp, que va recordar que ports com la Gallina o d’altres no tenen lloc suficient. Així mateix, el ministre va explicar que l’elecció de Beixalís en compte de la Gallina era per evitar duresa.

La Vuelta mostra la seva satisfacció / Demostrant una vegada més que la Vuelta té un compromís amb Andorra, el seu director, Javier Guillén, va assegurar ahir a l’Agència EFE després de la presentació del Tour 2016 que per ells és una satisfacció «si hem pogut inspirar amb l’etapa d’Andorra» que es va fer en la passada edició de la cursa espanyola. «Va quedar suficientment bé com per a què el món ciclista pugui continuar gaudint d’ella», hi va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT