PUBLICITAT

Andorra La Vella

La navegació per internet amb el mòbil creix un 60% en un any

Andorra Telecom llença Òptima, que uneix fibra i telèfon

Per E. J. M.

Una usuària d’Andorra Telecom navega per internet amb el seu telèfon mòbil.
Una usuària d’Andorra Telecom navega per internet amb el seu telèfon mòbil. | TONY LARA
El telèfon mòbil s’ha convertit en gairebé una eina imprescindible per estar connectat i també guanya adeptes com a suport per moure’s per internet. La navegació per internet a través del telèfon mòbil ha augmentat un 60% en un any. El director de Relació amb el Client i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, va atribuir ahir el creixement d’ús de dades als telèfons «a l’augment de la capacitat i la baixada de preus que vam presentar al juny». El forfet de dades més demanat és el de 5 GB.
 
Casadevall va donar la xifra en la presentació d’un nou producte de l’empresa de telecomunicacions: Òptima, la unió de fibra òptica i telefonia mòbil. La nova proposta que comercialitza  Andorra Telecom consisteix en afegir al paquet Triple Play (telèfon fix, internet i televisió en alta definició), disponible des del 2008, el forfet Mobiland. Realitzant aquesta associació, la clientela obtindrà un 20% de descompte en el preu del forfet Mobiland. Això sí, només es poden afegir dos números de mòbil al paquet  quàdruple i només a partir del forfet 29 (també hi ha els de 49, 69 i 99 euros) i/o el Mobiland Emprenedor. Per tant, una persona que utilitza el forfet de 29 euros, si l’afegeix al Triple Play, tindrà un 20% de descompte i pagarà 23 euros. Òptima també es presenta com una oportunitat per als Pack Empresa i els Pack Locals Públics. Per contractar el servei s’ha de fer trucant al departament d’atenció comercial, al número 115.
 
67.000 TELÈFONS / Casadevall va detallar que, actualment, hi ha donats d’alta 67.000 números de telèfon mòbil, dels quals 17.000 són Mobiland Clic (targeta de prepagament) i uns 45.000 són Forfets Mobiland, dels quals més de 20.000 tenen contractat el Forfet Mobiland 29 o superior. Segons els càlculs d’Andorra Telecom, «uns 8.000 clients podrien gaudir o estarien molt a prop de complir amb les condicions de contractació per adherir-se a al nou servei», va afegir Casadevall.
 
El director de Relació amb el Client i Màrqueting va aclarir que s’ha començat a partir del Forfet Mobiland 29 «perquè és la clientela que més despesa fa i, a més, potser més gent optarà ara per contractar el Triple Play i/o un forfet més elevat».
El producte òptima s’explicarà a l’estand que Andorra Telecom muntarà durant la Fira d’Andorra la Vella aquest cap de setmana. A més, divendres s’informarà d’una «rebaixa de tarifes molt important d’internet en fibra òptica», va anunciar Casadevall.
 
Quant a la impossibilitat de veure les retransmissions de la Lliga de Campions, ara per ara, a través del servei de televisió ofert per Andorra Telecom, Casadevall va argumentar que estan a l’expectativa de l’evolució de les converses «entre Movistar i Mediapro». «Tenim un acord de tres anys i restem a l’espera, tot i que no descartem cap possibilitat».
 
D’altra banda, un dels nous productes presentats per Andorra Telecom en els últims mesos va ser el de Seguretat i Benestar. Casadevall va recordar que, de moment, se n’està fent una prova pilot amb deu usuaris i «hem d’acabar de polir detalls». El producte es comercialitzarà a partir del primer trimestre del 2016. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT