PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS veu lluny un pacte de progrés amb SDP

La fórmula de Junts es repetirà amb una altra denominació

Per JOAN RAMON BAIGES

Rios en una roda de premsa.
Rios en una roda de premsa. | TONY LARA
Quan falten pocs dies per a la presentació de les llistes comunals a les eleccions de desembre, el PS dóna per pràcticament impossible articular un pacte de progrés amb SDP. El primer secretari socialdemòcrata, David Rios, va descriure ahir com es troben les converses, i va descartar quasi del tot que SDP i PS abanderin una coalició per fer front a les forces conservadores. El principal motiu, va destacar, és que en les negociacions «no s’ha parlat de programes ni de persones» i va descartar qualsevol conflicte per les sigles dels partits
Això sí, els Verds i Iniciativa Ciutadana tornaran a ser socis d’aquesta coalició que repetirà els esquemes de Junts, i on seran ben identificades les sigles del partit «perquè els ciutadans sàpiguen a qui voten», va aclarir Rios, que va valorar com una gran aportació la presència d’independents al projecte de centre-esquerra.
El PS confia en recuperar Andorra la Vella i Encamp, i donar una sorpresa relativa a Escaldes-Engordany. En aquestes tres parròquies les seves llistes van quedar segones a les generals, a prop de les forces guanyadores.
A Canillo és gairebé segura l’absència d’una candidatura del PS, i a Encamp es descarta per donar resposta a la demanda dels Verds, que no volen una llista que faci competència a Ciutadans Compromesos, ja que Jael Pozo forma part d’aquesta candidatura.

L’incògnita laurediana / Pel que fa a Sant Julià de Lòria, tots els escenaris estan oberts. Rios ho va resumir com que «només hi ha converses i a dia d’avui és molt difícil dir alguna cosa concreta». Haurà de ser el comitè local qui faci una proposta que haurà de ser validada pel comitè directiu.
La filosofa principal del projecte del PS se centra en plantar cara «a les polítiques d’austeritat i de retallades que hem patit en diferents parròquies, fent un front comú a totes les opcions conservadores», va subratllar Rios.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT