PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Contra el càncer de mama a la marxa popular

L’acte més destacat de la setmana commemorativa és la caminada que tindrà lloc el proper 25 d’octubre

Per ESTEFANIA GRACIA

Una cursa popular dedicada a la lluita contra el càncer de mama.
Una cursa popular dedicada a la lluita contra el càncer de mama. | TONY LARA
Comença la segona edició de la Setmana del Càncer després de que països d’arreu del món celebressin ahir el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Aprofitant aquesta data, Pyrénés, l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) i la Fundació Jacqueline Pradère, amb la col·laboració d’altres entitats com l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), han organitzat pel proper 25 d’octubre la ‘Caminada Contra el Càncer’. Un acte social i popular que pretén reunir a unes 1.000 persones per mostrar al món que els afectats no estan sols i que la societat es volca amb aquesta malaltia.

La caminada començarà a les 10:30 hores i sortirà dels Grans Magatzems de Pyrénées, al costat de l’entrada del Parking. La inscripció per l’acte es va obrir ahir i des de llavors els interessats poden adquirir les samarretes de la caminada, que tenen un cost mínim de 3 euros. «Donem l’oportunitat de donar més diners perquè vam veure que en l’edició anterior, els participants volien fer una aportació major a la de la samarreta, i per aquest motiu, els qui ho desitgin poden aportar més», va remarcar el director de Marketing de Pyrénées, Joaquim Serrahima, durant la presentació de la Setmana del Càncer. Els diners recaptats serviran per ajudar a Assandca en els seus projectes com els acompanyaments als tractaments o el finançament dels pisos tutelats. També s’ajudarà a les altres entitats col·laboradores.

Segons Serrahima, s’espera poder doblar la recaptació de l’any anterior, on gràcies a la camina «es va recollir entre uns 1.700 i 1.800 euros». D’altra banda, durant la primera edició, només es van fer prop de 500 samarretes, per tant, aquest any, al fer-ne 1.000, també es més provable que es superi la xifra de recaptació. Per la seva part, el president d’Assandca, Josep Saravia, va voler recordar que l’associació estarà present en la Fira d’Andorra la Vella.  De manera que en l’estand de l’entitat, es promocionaran les activitats que es desenvolupen i s’informarà a tothom que així ho demani sobre els diferents projectes i accions que s’estan realitzant.

De la mateixa manera, «es vendrà un calendari solidari on sortiran figures de renom que han patit la malaltia del càncer i se n’han pogut sortir, com l’exjugador del Barça Eric Abidal». Així, la celebritat visitarà Andorra i posarà pels seus fans, tot recordant la seva història de lluita i superació i donant força als qui ho necessitin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT