PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Pugen un 12% els delictes contra la vida i la integritat

La falta vers l’honor i la intimitat segueix una tendència contrària

Per M. C.

Façana de l’edifici que concentra la Seu de la Justícia, a la capital.
Façana de l’edifici que concentra la Seu de la Justícia, a la capital. | EL PERIÒDIC
Més de 400 casos relacionats amb lesions, maltractaments, omissió d’auxili i assassinats en el període transcorregut entre juliol del 2014 i el passat juny (període que equival a un any judicial), van portar a fer créixer fins a un 11,65% la incoació de procediments penals. O el que és el mateix: durant l’exercici passat van obrir-se, motivades per l’ocasionament de lesions doloses, 43 causes més que l’exercici anterior.

Malgrat la disminució apuntada l’any passat, les infraccions motivades per lesions doloses segueixen sent les més significatives (234), seguides per les conductes de maltractament (173), que per contra van augmentar. També van créixer els casos d’assassinat: se’n van denunciar dos l’any passat, si bé cal destacar que van quedar-se en grau de temptativa. També van créixer gairebé un 10% els delictes contra la llibertat de les persones, en comparació amb el 2013-2014. La majoria de les infraccions derivaven d’amenaces (199). Les altres es devien a coaccions i casos d’assetjament, amb 64 i nou procediments incoats, respectivament. Aquest tipus d’infracció, englobats en els delictes contra les persones són, per xifra, els tercers més comesos al Principat, precedit pels delictes contra la salut pública i contra el patrimoni i l’ordre socioeconòmic.

No obstant, cal parlar d’una disminució del 12,15% en el que ateny a l’honor, la intimitat i la inviolabilitat del domicili. La batllia va rebre 22 casos menys en aquest sentit l’any passat, estant la majoria dels arribats a la seu de la Justícia relacionats amb la professió d’injúries (29).Només va caldre lamentar, per un altre costat, 10 violacions de la llar, mentre que les violacions de secrets van arribar fins a la trentena d’infraccions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT