PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Volen l’absolució d’una acusada d’apallissament

La dona hauria violat el domicili de la suposada afectada d’un robatori

Per MARISA DA COSTA

Dos lletrats xarren als passadissos de la batllia.
Dos lletrats xarren als passadissos de la batllia. | TONY LARA
El ministeri fiscal va sol·licitar ahir dos anys de presó condicional per a una dona de 29 anys acusada dels delictes majors de violació del domicili amb ús de violència i furt amb força de les coses als que sumava la petició d’un any d’arrest nocturn –també condicional – i el pagament d’una multa de dos mil euros per uns fets esdevinguts el 2011. Aquesta mateixa pena, reduïda a la meitat, és també l’exigida per part de la fiscalia per al suposat coautor de la presumpta agressió, qui la nit d’autes encara no comptava amb els 21 anys d’edat.

L’acusació particular va subscriure la pena demanada per part del ministeri públic, tot afegint-t’hi el pagament de 1.500 euros a la seva acusada per les lesions que li varen ser ocasionades la nit d’autes. La presumpta víctima de l’agressió, qui va assegurar durant la vista que l’acusat hauria estat el principal autor dels perjudicis dolorosos als que va ser sotmesa el 22 d’abril de 2011, pel volt de les dues de la matinada a la seva mateixa llar. Segons la versió de la noia, els presumptes agressors l’haurien arrossegat fins a l’habitació després d’entrar a la força a casa seva, on li haurien propinat els cops.

L’acusat, però, va assegurar no haver tocat la suposada afectada, a qui, segons va dir, es va dirigir per demanar informació sobre unes rodes punxades. Tal com va relatar, hauria estat la seva exparella l’autora de les amenaces i dels cops. Aquesta darrera no va comparèixer però ja va negar els fets en declaracions anteriors davant dels agents del cos de seguretat i del batlle instructor. Un informe de la policia i el testimoni de l’afectada desmenteixen l’asseveració de la dona que aquella nit es trobava a França.

Sengles lletrats de l’alehores parella demanen en tots dos casos l’absolució dels seus defensats perquè consideren que cap de les tres versions pot ésser corroborada i no veuen provat el robatori d’un telèfon mòbil i d’una videoconsola de que se’ls acusa. La sentència del Tribunal de Corts es farà pública el proper 13 de gener.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT