PUBLICITAT

Unicef recorda de nou que cal un Pla Nacional per a la Infància

L’eina evitaria la duplicitat de serveis que s’ofereixen

Marta Alberch, presidenta d'Unicef Andorra
Marta Alberch, presidenta d'Unicef Andorra | Emilio Prenas
Unicef aprofita sempre que pot per recordar i demanar un Pla Nacional per a la Infància. «Hi ha una manca de dades per poder fer programes i accions que realment millorin la qualitat de vida dels nostres infants i si no hem pogut quantificar els programes no tindran el resultat esperat», adverteix la presidenta d’Unicef, Marta Alberch. Alberch insisteix en què «la feina no s’està fent malament, però en termes de dades, de coordinació i de transversalitat, amb un Pla Nacional funcionaria molt millor. Si volem l’excel·lència el pla ens ajudaria i, a més, evitaria duplicitat de serveis i els recursos, que són limitats, serien més eficients». 
A més, el Pla Nacional per a la Infància és una recomanació del Comitè de Drets de l’Infant de Ginebra perquè, quan Andorra va passar l’últim examen periòdic, el 2012, li ho va suggerir. «El Pla permetria una transversalitat molt clara, que tothom tingui clares les seves obligacions i deures, qui paga què, i en un país petit aquesta interacció ha de ser fàcil», argumenta la presidenta. 
Amb tot, «infants en risc n’hi ha sempre», recorda Alberch. Unicef publica cada any un recull de dades, l’Observatori de la Infància, «per facilitar l’anàlisi dels fenòmens que més els concerneixen i promoure les accions polítiques, legislatives i socials que contribueixin a corregir, millorar o implementar les situacions en què es troben». L’any passat es va incloure, per primera vegada, l’Índex de Privació, per saber quantes famílies no poden afrontar una despesa extra de 400 euros, anar de vacances, comprar roba o pagar activitats extraescolars. Amb el pròxim Observatori es podrà fer una comparativa i veure cap a on va el país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT