PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

El conseller d’Agricultura inaugura la Fira de la Seu

El xef Nando Jubany rep avui el Premi Amic del Formatge

Per EL PERIÒDIC

Un estand de formatges en una edició anterior de la Fira urgellenca.
Un estand de formatges en una edició anterior de la Fira urgellenca. | EL PERIÒDIC
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, és l’encarregat d’inaugurar avui, a les onze del matí, la Fira de Sant Ermengol 2015 de la Seu d’Urgell, en un acte que se celebrarà a la sala d’actes de l’ajuntament urgellenc. L’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, donarà la benvinguda al conseller d’Agricultura i a les autoritats convidades a la fira mil·lenària.

Després de la inauguració de la fira, a la sala de plens de l’ajuntament de la Seu s’entregarà el premi Amic del Formatge. La distinció d’enguany ha recaigut al cuiner Nando Jubany, en reconeixement a la defensa i la promoció del formatge artesà que el reconegut xef català porta a terme des del seu restaurant Can Jubany, de Calldetenes, que ostenta una estrella Michelin.

Després de l’acte, Ciuraneta i Batalla encapçalaran la comitiva que es desplaçarà fins als diversos recintes firals per visitar l’AutoFira, la 44a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, l’Espai de Tast Km0-Gustum, la mostra ramadera, l’espai Aliments del territori i tu, i la mostra de comerç, promoció turística, entitats, esports i associacions.

La principal novetat d’enguany és un concurs popular perquè els visitants decideixin quin és el formatge que més els ha agradat entre tots els que es podran tastar. Tothom qui compri un tiquet de tast rebrà una butlleta que haurà d’omplir amb les dades del formatge que més li agradi i dipositar-la en una urna. Entre tots els participants se sortejarà un lot de cinc quilos de formatge. L’edició d’enguany és la que compta amb més artesans de totes les que s’han celebrat fins ara: 23 són del Pirineu català, nou del Pirineu Basc, un de Navarra, cinc d’Aragó i tres del Pirineu francès. El formatge convidat és Son Vives, de Ferreries (Menorca).
Durant la fira estarà disponible un Photocall perquè els visitants puguin fer-se fotografies amb els recursos patrimonials i turístics del territori. Les imatges es poden compartir amb l’etiqueta #FiraStErmengol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT