PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Calvet reivindica l’Hotel Valira com a lloc per acollir l’Espai Thyssen

El cònsol menor d’Escaldes defensa que la idea és «a llarg termini»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Un moment de la sessió del comú d’Escaldes-Engordany, ahir
Un moment de la sessió del comú d’Escaldes-Engordany, ahir | EL PERIÒDIC
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet,  va reivindicar la voluntat de la parròquia de traslladar l’Espai Thyssen als baixos de l’Hotel Valira. El pas ferm i contundent de Calvet durant el transcurs de la sessió de comú celebrada ahir ve donat per les declaracions del Cap de Govern, Toni Martí, al passat discurs al Debat d’Orientació Política on va afirmar que,a curt termini, la idea era ubicar l’Espai Thyssen a l’edifici The Cloud.

El cònsol menor escaldenc va indicar que «s’està fent un esforç per acollir el museu, molt important, per revitalitzar la part alta de la parròquia i traslladar l’espai a l’Hotel Valira». Calvet va deixar clar que no tenia la intenció de «desmentir a ningú», en referència a les declaracions de Toni Martí, i va afegir que «quan es van establir les negociacions ja es va parlar de la possibilitat que la col·lecció pogués encabir dues sales». El cònsol va remarcar que la magnitud de les obres responen a la intenció que l’espai es quedi a la parròquia de forma permanent. Calvet, va indicar que les obres ja han començat i que «els treballs s’allargaran durant un any, fins a finals de 2016». El conseller de l’oposició, Aleix Mañosas, va apuntar que «per les paraules de Marc Calvet es desprèn que Toni Martí menteix»

Subvenció denegada/ D’altra banda, la cònsol major, Trini Marín, va exposar que el Govern ha denegat la subvenció de 200.000 euros que la corporació escaldenca havia sol·licitat per embellir el camí d’accés a la Vall del Madriu. Segons Marín, la donació ha estat denegada perquè cal un informe previ de la Unesco ja que, tal com ha reconegut, l’accés és el principal punt de conflicte. La cònsol major va afirmar també que s’ha demanat un pressupost a un despatx d’advocats per redactar l’ordinació sobre l’accés rodat i les sancions que es podran imposar a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Precisament, el paper de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu va ser, com s’esperava, el principal punt de fricció entre majoria i oposició. La consellera de PS, Cèlia Vendrell, va indicar que «al gener de 2012 es posava en marxa aquesta comissió i els primers sis mesos van ser per crear-la i entenem que el pla de gestió actual no és un pla tal i com l’entén la Unesco». Vendrell va afegir que «és un pla de mínims perquè l’únic que fa és ordenar la comissió i marcar els objectius molt globals de la gestió de la vall. En cap cas han fet res per desenvolupar-ho ni han parlat mai de l’estratègia d’accés de la Vall».

Marín va sortir al pas amb una mitja rialla i va deixar anar que «ja sabem que per a l’oposició nosaltres mai fem res» i va incidir en que «sempre he defensat que el Pla de Gestió de la Vall de Madriu s’ha de desenvolupar i, quan arribi el moment, s’adaptarà a la situació del moment».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT