PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Pérez nega rotundament que els treballadors de BPA no tinguin el conveni

Dues persones són acomiadades i es preveu una reducció de salaris que podria arribar al 20%

Per RAFA MORA

Una reunió d’abans de l’estiu entre els treballadors i els seus representants, quan es negociava el conveni.
Una reunió d’abans de l’estiu entre els treballadors i els seus representants, quan es negociava el conveni. | TONY LARA
Segueixen els moviments de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) en la gestió de Banca Privada d’Andorra (BPA). Aquesta última setmana s’ha saldat amb dos acomiadaments i una baixa voluntària que ha estat acceptada pels gestors actuals, mentre que a més es preveu per als pròxims dies una baixada dels salaris, amb un màxim del 20%. Però precisament una de les qüestions que preocupen a molts treballadors és el conveni en físic: mentre que uns asseguren que no se’ls ha facilitat aquest document, per l’altra part els representants dels treballadors ho neguen rotundament. «Això és mentida, sí que el tenen», va sentenciar ahir Lluís Pérez, un dels representants.

La situació dels treballadors de BPA segueix la seva evolució natural en un procés complicat com l’actual en què l’AREB ha d’anar prenent decisions. Aquesta setmana s’ha tancat amb dos acomiadaments i una baixa voluntària, i en l’ambient de l’entitat planeja l’ombra de més sortides de l’empresa per a les pròximes setmanes, i cada vegada més segons vagi acostant-se la data final en què es faci el traspàs entre BPA i Vall Banc.
Els dos acomiadaments que s’han dut a terme són de la persona encarregada del restaurant VIP de l’entitat i una altra de la Fundació BPA, mentre que la baixa voluntària que han acceptat des de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries és la d’una persona que fins el moment ocupava el departament d’organització i tecnologia.

Tenen el conveni o no el tenen? / Els neguits són molts i cada setmana se’ls hi afegeixen més als treballadors. En aquest cas el que preocupa al gruix de la plantilla és que no han tingut accés al conveni que es va signar el passat estiu, i no tenen sobre el paper les condicions que suposadament es van signar. I ‘suposadament’ perquè el dubte que sobrevola dins de l’entitat és que aquest document no ha estat firmat perquè, segons afirmen, no ho han vist.

Però tot això ho neguen des dels representants dels treballadors. Lluís Pérez va ser ahir categòric en la resposta a la trucada d’aquest rotatiu: «És absolutament mentida, sí que tenen el conveni». D’aquesta manera, el que hi ha són versions totalment oposades: uns que diuen que no, i altres que diuen que sí.

Baixades de salaris / Segons ha pogut saber aquest rotatiu, altre dels neguits dels treballadors és la possibilitat que la setmana vinent s’anuncien reduccions de salari. Segons les fonts consultades, el salari es pot rebaixar segons el conveni fins a un màxim del 25%, i és per això que l’AREB tindria la intenció de fer una reducció de fins al 20%, tot i que en cap cas es concreta si això seria pel que fa a tots els treballadors o només a càrrecs concrets.

De BPA a Vall Banc, al novembre / De la mateixa manera, mentre les gestions per adequar BPA continuen per al futur pas a ser Vall Banc, el que es planteja des de l’AREB és que el traspàs de poder es realitzi al novembre, previsiblement cap a mitjans de mes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT