PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Inversió de 30 milions d’euros per mitigar la pèrdua del ‘roaming’

Andorra Telecom exposa les seves propostes davant la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme

Per IVÁN ÁLVAREZ

Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, en un moment de la seva exposició al Consell General, ahir.
Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, en un moment de la seva exposició al Consell General, ahir. | TONY LARA
Andorra Telecom contempla l’acció d’invertir entre 25 i 30 milions d’euros en els propers cinc anys per amb la intenció de diversificar l’oferta i afrontar la pèrdua econòmica que representarà l’eliminació del roaming. El director general de la parapública, Jordi Nadal, i el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, van exposar aquesta idea durant la seva compareixença d’ahir al Consell General davant la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme.

La companyia estudia 20 projectes amb l’objectiu de promoure la diversificació i, entre d’altres, es treballa en l’adquisició d’una operador mòbil virtual espanyola, el mastodòntic propòsit de l’edifici The Cloud –que va centrar bona part de les inquietuds dels consellers– o la posada en marxa de forma imminent –el proper mes de gener–, d’un call center que doni servei a empreses nacionals i estrangeres i que acollirà el nou edifici Els Arcs a la Massana. Es preveu que aquest espai pugui crear uns 100 llocs de treball i que reporti uns beneficis de dos milions d’euros a Andorra Telecom.

Pel que fa a l’operadora de telefonia mòbil virtual espanyola, l’objectiu és accedir al mercat espanyol per internacionalitzar el negoci i arribar a més clients potencials i, alhora, obtenir alguns beneficis per als clients andorrans, com ara la possibilitat de no pagar itinerància quan truquin des d’Espanya, com va indicar Jordi Alcobé. El ministre va explicar que la idea és que amb aquesta operadora, es pagaria la factura de trucades des d’Espanya de forma unificada a través de la mateixa companyia. Segons va explicar Jordi Nadal, el director general, Andorra Telecom pot destinar un màxim de quinze milions d’euros a una operació d’aquest tipus, i Alcobé es va mostrat convençut que «la xifra de deu o quinze milions d’euros és raonable, tenint en compte les operadores existents, per tenir-ne el control». La voluntat de la parapública i del Govern és poder adquirir globalment una companyia o, almenys, una part molt important per tal de tenir-ne el control. Alcobé va apuntar que hi ha una vintena d’operadores a Espanya que recullen aquestes característiques.

The Cloud/ El projecte d’el núvol tecnològic, com s’esperava, va presentar moltes inquietuds entre els consellers, sobretot en la socialdemòcrata Rosa Gili que va instar a Nadal i Alcobé a establir un diàleg amb els veïns i amb els comerciants, per analitzar els neguits que els pugui suposar l’edifici, tant a nivell d’impacte visual per als veïns, com pels efectes econòmics que pot tenir pel comerç de l’entorn. Gili va manifestar que «ens preocupa l’impacte que pot tenir, perquè potser és un dels projectes més mediàtics que s’han llençat».

L’edifici representarà una inversió de 30 milions d’euros –una xifra que cal sumar als 30 milions d’inversió previstos en els altres projectes-. Nadal i Alcobé van apuntar que la inversió és perfectament assumible, tenint en compte que l’empresa té unes reserves comptables de 250 milions d’euros i 180 en actius líquids. En aquest sentit, Nadal va indicar que espera que Andorra Telecom pugui treure, com a mínim, un milió d’euros en concepte de lloguer de locals comercials. La companyia vol atreure grans marques però, a hores d’ara, no hi ha cap contracte tancat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT