PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu aprova una moció de suport a Mas, Ortega i Rigau

11 vots a favor i 6 abstencions al text de l’Ajuntament

Per EL PERIÒDIC

Concentració en defensa de les actuacions arran del 9N.
Concentració en defensa de les actuacions arran del 9N. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de la Seu va aprovar una moció conjunta de CiU, ERC i la CUP per expressar el suport de la ciutat al president de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. El text, amb 11 vots a favor i 6 abstencions, mostra el rebuig a la imputació judicial per l’organització del procés participatiu del 9N. En la mateixa sessió, es va rebutjar, amb 11 vots en contra i 6 a favor, una moció de Compromís x La Seu també referent a aquest encausament.
 
Tots els grups van coincidir a mostrar la solidaritat cap a Mas, Ortega i Rigau i a reiterar la defensa del dret a decidir del poble català. Tanmateix, des de Compromís, Conxita Rabasa va advocar per una moció consensuada que fes referència a la necessitat d’arribar a acords i evitar la polarització en el debat sobre la independència de Catalunya, com també que no es judicialitzi la política ni que es faci un ús partidista de les institucions.
 
CiU, ERC i la CUP van destacar la coincidència dels grups en la defensa del dret a decidir, però van rebutjar que la qüestió «es pugui planetjar des de la neutralitat». Albert Batalla, Francesc Viaplana i Pau Lozano van recordar que «qui tensiona innecessàriament la societat és l’Estat espanyol quan nega al poble català el dret a decidir». Alhora, van defensar que no es pot respondre de manera neutral o demanar diàleg quan l’Estat es nega repetidament a dialogar. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT