PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

‘Tria, canvia, combina’, lema per a la Setmana de la Mobilitat

Ahir van arrencar set dies de diverses activitats sostenibles

Per EL PERIÒDIC

Cartell commemoratiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Cartell commemoratiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura | El Periòdic
La Seu d’Urgell se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema de Tria, canvia, combina, es van engegar ahir i fins el 18 d’octubre diverses activitats organitzades i adreçades als escolars. 
El tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jesús Fierro, va afirmar que «cal portar a terme accions que conscienciïn a la població de la importància d’un canvi d’hàbits pel que fa a la seva manera de desplaçar-se en la seva vida quotidiana, i un grup en el que cal fer especial incidència és el dels escolars, que seran els usuaris del dia de demà». Per aquest motiu, enguany, des de l’àrea de Medi Ambient, en col·laboració de la Policia Local i l’àrea d’Ensenyament, es faran unes jornades de sensibilització entre els alumnes de sisè de primària dels tots els centres educatius de la Seu d’Urgell. 
En primer lloc hi haurà una formació a l’aula per poder valorar els hàbits de desplaçament dels nens i nenes fins arribar a l’escola. La segona part serà una caminada des de l’escola fins a un punt habitual utilitzat pels nens, com pot ser anar fins a la biblioteca o a la zona esportiva, amb l’objectiu de detectar actes incívics pel que fa la mobilitat, així com possibles entrebancs que detectin respecte la mobilitat a peu durant el desplaçament com poden ser voreres massa estretes, cotxes aparcats en passos de vianants, entre d’altres.
La primera caminada d’escolars tindrà lloc demà a les tres de la tarda, i la protagonitzaran els alumnes de sisè de primària de l’escola La Valira. Cada centre escolar de la Seu d’Urgell realitzarà la mateixa activitat al llarg de tot el mes d’octubre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT