PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Som com Som farà proves del VIH el Dia contra la Sida

L’associació repartirà informació i demanarà preservatius a Salut

Per E. J. M.

Desenes de preservatius gratuïts per repartir entre la població.
Desenes de preservatius gratuïts per repartir entre la població. | TONY LARA
L’associació Som com Som es vol sumar a la prevenció i a la lluita contra el contagi de VIH i la malaltia de la sida i, per això, per al pròxim 1 de desembre, Dia Mundial de Lluita contra la Sida, repartirà pamflets informatius i oferirà la possibilitat que la gent es faci la prova del VIH. A més, l’entitat demanarà al ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació que els faciliti centenars de preservatius perquè els puguin repartir entre la població.

El president de Som com Som, Carles Perea, va recordar ahir que «fa uns quants anys que el departament de Salut no organitza campanyes d’informació i, a més, la que hi ha està obsoleta». L’entitat compta amb el suport de dues associacions més: Antisida de Lleida i Gais positius de Barcelona, que proporcionaran proves momentànies de VIH i sífilis, dues malalties que es contagien, sobretot, per transmissió sexual. Les proves són reactives i el resultat s’obté en 20 minuts després d’extreure la mostra de sang. El test es fa buscant l’antigen p24, que revela si la persona ha tingut contacte amb el VIH. La prova és eficaç dues setmanes després de la conducta de risc. Amb tot, sempre es recomana una anàlisi de sang per sortir de dubtes definitivament.

Som com Som també proposarà al ministeri de Salut un «pamflet informatiu actualitzat» i que adquireixi preservatius per poder-los repartir l’1 de desembre i fomentar la prevenció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT