PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Policia, a unes ponències sobre ‘hackers’

Dos agents andorrans participen en el Congrés Navaja Negra 2015 que acull Albacete

Per R.M.S.

Els delictes tecnològics, a estudi al congrés espanyol d’Albacete
Els delictes tecnològics, a estudi al congrés espanyol d’Albacete | El Periòdic
Albacete acull aquesta setmana una nova edició del Congrés de Seguretat Informàtica Navaja Negra. Aquest és el nom d’aquestes ponències en la ciutat espanyola on les navalles són un dels reclams turístics per excel·lència. I allà s’han desplaçat dos membres de la Policia andorrana, per exposar la seva visió i, de la mateixa manera, agafar coneixements del que s’exposi en les diferents xerrades i actes que estan programats. 
Els dos agents andorrans formen part del grup de delictes tecnològics, de l’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal en aquesta formació, i que tenen previt realitzar una ponència al respecte del tema que centra el congrés, que no és un altre que els delictes tecnològics. Entre ‘hackers’ és el tema.
Els dos agents andorrans acudeixen, a més, com a formació que es troba emmarcada dins del pla formatiu impulsat per la direcció de la Policia, per tal que els funcionaris puguin estar formats en les diferents matèries que es desenvolupen al cos, com ara telemàtics, científica, explosius, canins, i un llarg etcètera. D’aquesta manera, es pretén que es pugui combatre la delinqüència amb les darreres tècniques d’investigació que estiguin a l’abast.
A Albacete, a més dels dos policies andorrans, hi són un gran nombre d’experts en la matèria. La Navaja Negra 2015 compta amb 650 persones que assistiran als diferents actes fins el dissabte, quan es clouran les jornades. La procedència de tots ells no és només espanyola o andorrana, sinó que hi ha experts de tota Europa i també de Sud-Amèrica. 
A la cita també acudeixen, a més dels membres policials andorrans, representants de la Guàrdia Civil espanyola, així com dels cossos dels Mossos d’Esquadra o de l’Ertaintza.
PUBLICITAT
PUBLICITAT