PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Art del Vidre creix amb espectacles de carrer i un taller de creativitat

Les activitats s’inicien aquest dissabte amb una ponència

Per EL PERIÒDIC

Treball amb vidre en unes Jornades d’Art del Vidre.
Treball amb vidre en unes Jornades d’Art del Vidre. | EL PERIÒDIC
Les Jornades d’Art del Vidre celebren la seva vuitena edició a partir d’aquest cap de setmana. Les activitats s’articulen al voltant de les exposicions dels artistes convidats, les ponències i els tallers interactius i inclou dues novetats: un laboratori de creativitat i espectacles de carrer.

La programació sobre l’art del vidre finalitzarà els dies 7 i 8 de novembre amb la celebració d’una de les dues novetats d’enguany: el laboratori de creativitat Invisible e impalpable, de l’artista Yukiko Murata, i els espectacles de carrer que tindran lloc els dies 3 i 4 d’octubre a la plaça Coprínceps, amb les representacions de La Vida es vidrio y los vidrios cristales son i Trenófono. La consellera de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, Núria Barquin, i la responsable del Taller tèxtil i de vidre, Mayte Estévez, van presentar ahir els detalls de les Jornades d’Art del Vidre.

Paral·lelament a les jornades, a partir de demà i fins al 7 de novembre, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acollirà l’exposició de l’alumnat del Taller tèxtil i de vidre d’Escaldes-Engordany. També hi haurà una mostra de peces de vidre a illa Carlemany.

Quant a les conferències, amb el títol Creativitat en vidre, l’artista argentina Silvia Levenson exposarà, aquest dissabte a les set de la tarda al CAEE, alguns dels recursos que es poden emprar per fer visibles objectes que fins a determinat moment només existeixen en la nostra imaginació, segons informa l’ANA. Al marge d’aquesta ponència, durant tot el cap de setmana també s’oferiran diferents demostracions i tallers interactius a càrrec de Ferran Collado i Xavier Asensio.

I aquest diumenge, a les deu del matí al CAEE, tindrà lloc el taller Tècniques experimentals d’impressió a baixa temperatura, mitjançant el qual es donarà a conèixer als participants un sistema ancestral que s’ha recuperat recentment per imprimir fotografies en plats i ampolles de vidre. «És una tècnica molt curiosa, té un punt de màgia que la fa molt especial», va explicar Estévez. «Amb aquesta fira es demostra com un ofici, com és el de bufar vidre, es pot acabar convertint en un art», va dir la responsable del Taller tèxtil i de vidre de la parròquia. «Les jornades pretenen anar molt més enllà captant l’interès d’un públic molt més ampli», va puntualitzar. Barquin va advertir que, en cas de mal temps, les activitats programades a l’exterior es traslladaran al Prat Gran.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT