Ordino

Alta participació al 44è Ral·li d’Andorra Històric

Tere Armadans i Anna Vives obtenen la victòria per davant dels guanyadors dels dos últims anys

Per #GASS

El parc tancat a Ordino amb els 96 vehicles participants del 44è Ral·li d’Andorra Històric. | Jaime Palau-Ribes / JAS
Un total de 96 cotxes clàssics provinents de França, Espanya i el Principat van prendre la sortida aquest dissabte a Ordino per disputar un 44è Ral·li d’Andorra Històric amb èxit de participació, segons apuntava l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). De tots els vehicles que van prendre la sortida, 67 van finalitzar la prova i va ser el duet revelació de la temporada catalana i espanyola de ral·lis de regularitat, Tere Armadans i Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), qui es va sobreposar a la resta per endur-se el triomf, just per davant dels guanyadors de les dues últimes edicions, Kim i Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo). El podi el va completar Jordi Renú i Núria Bergel (BMW 325i).

La parella guanyadora va dominar el ral·li de regularitat des del segon tram de la primera etapa, que constava de sis sectors amb dues voltes a Ordino, Beixalís i Bixessarri, tot i que la primera passada es va haver d’anul·lar per raons de seguretat. La segona etapa es va realitzar a La Rabassa, Canillo, Fontaneda i Sant Julià, amb dues passades a les dues primeres i només una als altres dos trams. Els primers líders de la cursa van ser Joan Dalmau i Fernando Salvador, seguits de la parella de fèmines que acabaria guanyant el ral·li. En els primers trams van destacar els Vilatarsana, que després d’un primer tram més tranquil van aconseguir finalitzar la primera etapa a només 3,1 punts de Armadans i Vives.

Les diferències a la segona etapa, que arrencava des de Naturlàndia, van continuar sent molt ajustades, però les líders van demostrar que tenien ganes d’obtenir el triomf i van poder augmentar-les per assegurar-se la victòria final. Una penalització de 10 punts va fer baixar dues posicions a la parella d’Antonio Verdaguer i Maria Jesús Mora (Porsche 944 Turbo), mentre que Renú-Bergel van posar una marxa més al final per poder escalar al podi darrera d’uns Vilasatrana sòlids.

La parella guanyadora en la categoria d’amateurs va ser Albert Casadevall i Carles Terrades (BMW 325i), mentre que l’escuderia que es va endur la victòria va ser el BMW Club Andorra i el Trofeu Joan Montes va ser per als Vilatarsana. Del podi final va destacar que quatre dels sis membres que hi van pujar eren dones i les cinc primeres posicions de la classificació van comptar amb presència femenina, demostrant que en aquest esport està pujant considerablement l’afició entre el sector femení.

L’ACA se centra en l’hivern

Després de tres caps de setmana seguits de competició, amb la Pujada a Arcalís, la Copa TT i el Ral·li Històric, l’ACA es prepara ara per a la temporada d’hivern, amb l’Andorra Winter Rally, el Trofeu Andrós i les GSeries.