GRANOLLERS

Un ‘equipàs’, només durant 30 minuts

El MoraBanc deixa escapar la victòria a la final de la Lliga Catalana davant un Barça liderat per Ribas

Per #GASS

El capità del BC MoraBanc Andorra, Víctor Sada, recull el premi de subcampió de la Lliga Catalana. | M. A. CHAZO
Deixar una bona imatge, era el que volia fer Joan Peñarroya en aquesta Lliga Catalana, i ningú pot negar que ho van fer, almenys durant 70 dels 80 minuts de partit que van disputar entre divendres i dissabte. Però quan van arribar els 10 últims minuts, els més importants de tot per emportar-se un títol que hagués agradat guanyar, l’equip va fer una davallada que recordava als pitjors moments de la temporada passada. El cansament físic i un Pau Ribas imparable van fer que s’escapés la Lliga Catalana, que semblava que estava lligada a la primera part.

I així va ser perquè el Barça no va tenir ni encert ni sang calenta durant els primers vint minuts, en la qual només va sumar 23 punts, cinc menys que en l’últim quart. El MoraBanc va començar amb el 2-0 i no va deixar el liderat fins als darrers dos minuts i, fins i tot, va arribar a gaudir d’una avantatge de 13 punts que podia haver estat més, però la defensa ben plantada dels blaugrana i una falta d’encert en moments clau no van permetre matar el partit abans. Giorgi Shermadini i Vojdan Stojanovksi van empènyer l’equip en els instants inicials. Més endavant, dos triples de David Navarro i una cistella de Betinho Gomes van posar una màxima diferència fins el moment de 16-7, però un parcial de 0-7 al final va mantenir viu al Barça al final d’aquest quart (18-16).

Va ser en el segon temps que el conjunt dirigit per Xavi Pascual va deixar la pitjor imatge i el MoraBanc, sense brillantor però amb solidesa, va distanciar-se fins assolir un bon matalàs i la màxima diferència del partit (34-21) després d’un triple de Thomas Schreiner. El quart es va tancar amb un resultat de 34-23 i un Barça que preocupava ja que només va poder realitzar tres cistelles i nou punts. De la banda andorrana, Shawn Jones va il·lusionar, i al final va acabar sent el millor valorat del MoraBanc (+18).

A la represa es va mantenir  la diferència gràcies al nord-americà, que encertat i amb intel·ligència va donar resposta a una tímida reacció blaugrana per tornar a posar la màxima diferència (53-40) i arribar als 10 últims minuts amb marge suficient com per assegurar-se la victòria. Però Pau Ribas no ho havia dit tot i es va mostrar imparable. La defensa del Barça va ser molt més intensa i els tricolors van patir una davallada física que els va afectar. Una cistella de tres del base blaugrana els va deixar a un punt del MoraBanc (60-59) i després era ell mateix qui en llançaments de tir lliure posava per primera vegada al seu equip per davant. El partit va arribar als últims segons amb un 65-66 a favor del Barça, que tenia la possessió de la pilota. Justin Doellman va errar un triple que hagués sentenciat el partit, però el rebot va anar llarg i Oleson va aparèixer per atrapar-lo. El MoraBanc va haver de forçar la falta i deixava tres punts de diferència a tres segons per acabar el partit. Navarro va ser l’encarregat de llançar el tir definitiu, però no va encertar i va deixar amb la mel als llavis el treball fet durant els 30 primers minuts.

El Barça es va proclamar campió, però el MoraBanc va ser qui va il·lusionar més com a conjunt, si s’oblida l’últim quart. Si Peñarroya sap mantenir el nivell dels tres primers parcials durant la temporada, l’equip arribarà lluny.