PUBLICITAT

PRATS I SANSOR

Un caçador de la Cerdanya mor per un tret accidental

Un escalador es fereix greument en caure per la roca de Narieda

Per EL PERIÒDIC

Rescat d’un escalador a la roca Narieda, situada entre els municipis de Fígols i Alinyà i Coll de Nargó.
Rescat d’un escalador a la roca Narieda, situada entre els municipis de Fígols i Alinyà i Coll de Nargó. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un caçador en un vedat de Prats i Sansor (Cerdanya). Els fets van passar dijous passat a les vuit del vespre després d’una jornada de caça en una zona coneguda com la muntanya Torrelles. La víctima anava acompanyada de dos caçadors més i van abatre un cabirol. L’home es va acostar al cotxe i per causes que no estan clares el rifle de caça es va disparar i el caçador va resultar mort, segons han confirmat els Mossos. Ni els agents ni els serveis sanitaris van poder reanimar-lo.

La víctima és un home de mitjana edat que va anar a caçar amb un parent i un altre caçador de la Cerdanya. El jutjat de guàrdia de la Seu d’Urgell ha decretat el secret de les actuacions. La investigació està oberta a diverses hipòtesis i haurà d’aclarir si l’escopeta es va disparar sola en impactar contra terra o en alguna part del vehicle o perquè algú l’estava manipulant.

ACCIDENTS DE MUNTANYA / D’altra banda, un escalador va resultar ferit greument dissabte en patir una caiguda a la roca Narieda, per la via del Nifo, entre els municipis de Fígols i Alinyà i Coll de Nargó. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’accident a les 17.39 hores, en què un home alertava que el seu company d’escalada havia caigut d’una alçada d’aproximadament 10 metres. Dos helicòpters dels Bombers de la Generalitat amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) van desplaçar-se al lloc dels fets, atesa la dificultat del servei i la inaccessibilitat de la zona.

Els efectius de Bombers van arribar on estava el ferit poc abans que es fes fosc i també van haver de rescatar l’acompanyant, que estava il·lès però havia quedat penjat a mitja paret. El ferit, que es trobava conscient tot i patir fractures diverses, va ser evacuat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El cap de setmana ha estat accident a la muntanya. Un excursionista de 31 anys ha hagut de ser evacuat a Alins (Pallars Sobirà) després de patir una crisi de vertigen mentre es dirigia al pic del Monteixo.
El GRAE també ha estat requerit per un servei de muntanya a Lladorre (Pallars Sobirà). L’helicòpter dels Bombers ha hagut de rescatar un home de 54 anys veí de Sant Vicenç dels Horts que feia en grup la ruta del Refugi de Vallferrera al Pic de Sotllo. L’home, que no podia continuar la marxa afectat per unes fortes rampes, ha estat evacuat a Llavorsí.

Finalment, una dona ha hagut de ser rescatada després de trencar-se una cama al Pedraforca. Els Bombers han rebut un avís de rescat a Saldes (Berguedà) en què un home alertava  una companya seva havia caigut baixant la tartera del Pedraforca i s’havia fet una lesió a les extremitats inferiors. Els GRAE han arribat fins al lloc amb l’helicòpter i han rescatat l’afectada, una dona de 43 anys i veïna de Sant Joan de Vilatorrada, que ha estat evacuada a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. El diagnòstic mèdic ha estat de fractura tancada a la tíbia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT