PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els sindicats inicien un porta a porta per facilitar la participació

Els impulsors es mostren satisfets pel ritme de la consulta

Per MARISA DA COSTA

Representants sindicals i altres voluntaris afins a les plataformes participen de la recollida de signatures.
Representants sindicals i altres voluntaris afins a les plataformes participen de la recollida de signatures. | TONY LARA
La consulta ciutadana impulsada per tres importants sindicats del país amb l’objectiu de posar en qüestió la possibilitat que els residents participin de la presa de decisions polítiques a nivell parroquial marxa a bon ritme. Amb la voluntat de fer inclusiva la iniciativa i per tal de facilitar als ciutadans que participin d’una qüestió que afecta a tota la societat andorrana, l’agrupació sindical engegarà la setmana vinent un porta a porta amb l’objectiu d’oferir participar del qüestionari.

La intenció és facilitar la participació dels comerciant de l’avinguda Carlemany per tal de traslladar la pregunta a altres parròquies, més enllà de la capital. A més, la intenció és instal·lar aviat un punt de consulta al mercat que cada dissabte al matí se celebra a Encamp. El president del el Sindicat de treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca), Cristian Asensio, reconeixia que la voluntat de desplaçar-se a altres parròquies existeix des fa dies, «però la gent ha començat a treballar i és difícil trobar voluntaris» que a més estiguin lliures de càrregues familiars.

Tanmateix, la manca de recursos humans no frena l’impuls popular: 2.700 persones ja han respost a la possibilitat que els residents tinguin veu a les eleccions comunals.

De les manifestacions comptabilitzades fins ara per part dels sindicats, una gran majoria, el 96%, és partidària a concedir el dret de vot a les persones estrangeres instal·lades al Principat. El lustres és el període amb més punts d’entre les dates de residència que els ciutadans consideren que un forà hauria de viure al Principat per poder passar a formar part del conjunt d’electors locals.

Gairebé la meitat de les persones que han manifestat el seu parer en relació a la problemàtica abordada pels sindicats amb la consulta són de nacionalitat andorrana. I, dins d’aquesta porció, un 90% dels participants valoren en positiu el plantejament.

Si es manté la tònica, Asensio confia donar per tancada la consulta a finals d’aquest mateix any, principis del vinent a molt estirar. La trajectòria fa pensar que podrà ser així. Encara manquen, nogensmenys, les parròquies altes i Sant Julià de Lòria. A més a més, a banda dels dos punts fixats al passeig d’Escariet i prop del Comú d’Andorra la Vella, durant algunes hores del matí i una altra estona a la tarda, respectivament, cal tenir en consideració que la Unió Sindical d’Andorra (USdA), el Sindicat Andorra de Treballadors (SAT) i el Sitca, impulsors de la iniciativa, seran presents a la propera Fira que acollirà el Parc Central, amb la finalitat de donar a conèixer la consulta al més ample estrat social possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT