PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cap acte en el Dia Mundial del Turisme

El sector representa el 9% del PIB mundial i genera un de cada 11 llocs de treball

Per ESTEFANIA GRACIA

L’avinguda Meritxell, una de les vies més turístiques d’Andorra.
L’avinguda Meritxell, una de les vies més turístiques d’Andorra. | TONY LARA
El Dia Mundial del Turisme d’aquest any tindrà lloc demà 27 de setembre, i en aquesta edició, es prestarà especial atenció a la contribució del turisme a un dels pilars fonamentals per aconseguir un futur més sostenible per a tothom: el desenvolupament comunitari. Aquest interès està d’acord amb la transició mundial cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible que les Nacions Unides promouen com els principis a seguir després del 2015. A més destaquen que el turisme, que representa el 9% del PIB mundial, genera un de cada 11 llocs de treball al món.
 
Però tot i tenint present aquest dia, Andorra no farà cap activitat especial o cap esdeveniment concret per commemorar el turisme. Un fet si més no sorprenent, doncs cal tenir present que el turisme és un dels motors principals del país i d’ell en depèn gran part de l’economia andorrana. 
 
En aquest aspecte, el Ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, comenta que el fet que el Dia Mundial del Turisme caigui a finals de setembre, influeix en la decisió de no fer una celebració o actes especials, ja que no hi ha «tanta afluència turística com en la primera quinzena de setembre» i «no hi ha masses motius per fer alguna cosa diferent a l’oferta que ja s’acostuma a donar Andorra». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT