PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Fenoll destaca a Ginebra els treballs per garantir el dret a vaga a Andorra

El compromís es va adquirir en la passada visita de Ban Ki-Moon

Per EL PERIÒDIC

Fenoll, ahir durant la seva intervenció al Consell de Drets Humans.
Fenoll, ahir durant la seva intervenció al Consell de Drets Humans. | El Periòdic
Andorra ha acceptat 41 recomanacions de les Nacions Unides en drets humans i ha pres en consideració les 44 restants. Així ho va expressar la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, en la seva intervenció a la 30a sessió ordinària del Consell dels Drets Humans, celebrada a l’oficina de les Nacions Unides a Ginebra, amb motiu de l’adopció final de l’informe d’Andorra en el segon cicle de l’Examen Periòdic Universal (EPU). Fenoll va fer èmfasi en les futures modificacions legislatives per garantir el dret a vaga i la negocació col·lectiva. 
En la seva intervenció, Fenoll va presentar la posició d’Andorra respecte a les 85 recomanacions rebudes durant les presentacions dels informes nacionals el passat 7 de maig del 2015. Andorra finalment va acceptar 41 recomanacions i va prendre en consideració les 44 restants. 
La secretària d’Estat d’Afers Socials es va referir en el seu discurs a recomanacions com són l’educació inclusiva per reforçar els drets de les persones amb discapacitat, i també ha reiterat el compromís d’Andorra per presentar els informes periòdics dels diferents òrgans de les Nacions Unides. El Govern va informar que Fenoll va fer èmfasi en les futures modificacions legislatives per garantir el dret a la vaga i a la negociació col·lectiva, arran del compromís adquirit amb el secretari general de les Nacions Unides durant la seva visita al Principat.
Respecte dels drets de les dones, Andorra va acceptar aprovar una llei integral d’igualtat de gènere, d’acord amb les disposicions previstes en la Convenció internacional sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació racial, i seguir implementant polítiques en favor de la igualtat de gènere. 
Abans de l’adopció de l’informe, van intervenir la Xina i el Consell d’Europa, que van voler felicitar a Andorra per les recomanacions acceptades i han encoratjat a reforçar la seva legislació en matèria de racisme i discriminació racial.
L’EPU és un procediment de supervisió periòdica de la situació dels drets humans de cada estat membre de Nacions Unides. L’informe és el resultant del procés de revisió dels drets humans a Andorra. Un cop adoptat l’informe, el Principat disposa fins al 2019 per implementar les 41 recomanacions acceptades, de cara al tercer cicle de l’EPU.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT