PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Policia avisa de possibles estafes a compradors de vehicles a la xarxa

Els venedors contacten a través de correu o bé amb telèfon estranger

Per EL PERIÒDIC

Un cercador obert en un PC.
Un cercador obert en un PC. | TONY LARA
El cos de la Policia va emetre ahir un comunicat pel qual advertia de possibles estafes a interessats en adquirir vehicles a través de la xarxa. Els presumptes venedors ofereix un automòbil a un preu irrisori i es posen en contacte amb el potencial comprador a través de correus electrònics o bé mitjançant un telèfon amb un número exterior. La Policia sol·licita col·laboració als usuaris tot demanant que en cas d’advertir un anunci similar es posin en contacte amb el cos de seguretat.

Els anuncis en qüestió provenen de particulars i proposen la compra d’un automòbil sota un cost irrisori. L’atracció del preu excessivament baix va complementada amb una galeria fotogràfica en què apareix un vehicle d’ocasió en molt bones condicions; pràcticament nou.

Els suposats estafadors exigeixen als potencials compradors les seves dades personals per tal de mantenir el contacte i poder redactar, de la mateix manera, el contracte personalitzat de compra. És a través de l’elaboració d’aquest document pel qual s’estableix l’intercanvi monetari; el venedor sotmet l’enviament d’aquest a la satisfacció de l’import d’un vehicle inexistent a través de gir postal o per alguna via similar, segons explica el cos al comunicat.

L’usuari pot identificar la publicitat enganyosa pels avantatges que proporciona. Les característiques habituals d’aquests anuncis són, segons el cos de seguretat, un producte a un cost més baix del que seria el seu preu. D’altra banda, tant el vehicle com qui el proporciona provenen de l’exterior i per efectuar el pagament cal posar-se en contacte amb un tercer implicat, qui també té el rol de trametre la documentació i el mateix cotxe. L’últim element que permet identificar l’estafa és el fet que el venedor es comunica amb l’afectat a través del correu electrònic, però també mitjançant un número de telèfon procedent de l’estranger.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT