PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Demanen dos anys a un acusat de masturbar-se davant de menors

La defensa del suposat exhibicionista n’exigeix la lliure absolució

Per M. C.

Porta d’accés a l’edifici de la Seu de la Justícia.
Porta d’accés a l’edifici de la Seu de la Justícia. | M. C.
El ministeri fiscal demana dos anys de presó condicional per a un acusat d’exhibir-se davant de tres menors i quatre adults ara fa més de dos anys, fets que l’home ahir jutjat negava amb rotunditat. És per aquest motiu, a més de l’al·legada inconsistència dels testimoniatges i de la vulneració del dret a un procés degut i a la defensa pels que la lletrada del presumpte exhibicionista en demanava la lliure absolució.

El juliol del 2013 el cos de la Policia intervenia un home després de ser requerida a Andorra la Vella, advertida de la presència d’un home que presumptament s’estaria masturbant al balcó de casa seva, un espai encarat a les terrasses d’un allotjament turístic on en aquell instant es trobaven tres infants de 12 anys. Van ser els nens els que van cridar a les cambreres d’habitació de l’establiment i als seus monitors. Durant el judici desenvolupat el matí d’ahir tots els testimonis, a banda d’un monitor i un dels nens, van comparèixer per aclarir els fets. Segons el fiscal encarregat del cas, l’home hauria sortit de la seva habitació vestit però mostrant els genitals alhora que es masturbava.

Les dues dones de la neteja van corroborar aquesta versió, reafirmant les declaracions d’aleshores; una fins i tot va assegurar que aquella no era la primera ocasió en què presenciava l’exhibicionista. El monitor compareixent,per contra, afirmava haver presenciat l’acusat al balcó però en ca moment va advertir cap mena de moviment fora del comú.

Pel que fa als infants, mentre un es reafirmava en haver vist l’home masturbant-se, l’altre assegurava no recordar que havia succeït. Tots dos, per contra, van reconèixer haver-se mantingut estirats, tot espiant l’home. La defensa de l’acusat va aplegar-se a aquest element a l’hora d’exigir l’absolució del seu degfensat. La lletrada assegurava haver-se vulnerat el dret a un procés degut del seu client: considera que els agents de la Policia havien d’haver comprovat que l’home podia veure els tres nens que suposadament el van presenciar masturbant-se a través de la finestra de casa seva. L’acusat va negar taxativament aquesta acusació assegurant que es fargava la camisa després de fer la migdiada.

Segons la fiscalia, els fets exposats són constitutius d’un delicte major d’exhibicionisme davant de menors i de la contravenció penal d’exhibicionisme, delictes pels que demana dos anys de presó condicional per a l’home a més de la seva submissió, en considerar-ho el metge necessari, a un tractament de quatre anys i el pagament d’una multa de 3.000 euros.

La defensa va basar-se en la vulneració del procés degut per recordar que, en cas que, com asseguren els infants aquests haguessin estat amagats, només es tractaria d’una contravenció penal i tot plegat si el tribunal considerés culpable el seu client. La lletrada exigia, d’altra banda, la nul·litat de les fotografies efectuades durant la investigació; l’acusat no comptava amb la presència d’un advocat malgrat haver-ne sol·licitat un d’ofici. Amb tot, exigia la lliure absolució del client. Subsidiàriament, és a dir, en cas que els magistrats dictaminessin la consecució d’una contravenció penal per exhibicionisme, demanava que s’imposés al ciutadà una sanció administrativa de 100 euros. Encara més subsidiàriament, segons paraules de la mateixa advocada, va considerar que, en tot cas, la sentència no hauria de superar els tres mesos de presó condicional sumada a la imposició d’una multa de 500 euros.

Judici per 88,10€/ Abans no es jutgés el presumpte exhibicionista, els magistrats escoltaven les declaracions de l’actual director adjunt d’un cèntic hotel d’Escaldes-Engordany, el qual assegurava que l’acusat havia furtat 88,10 euros en forçar en dues ocasions la cabina de telèfons de l’establiment. La defensa de l’home –qui reconeixia els fets en el seu moment–, es fonamentava en la manca de proves del forceig per part del seu client per sol·licitar únicament la imposició d’una multa, mentre que el fiscal exigia per a ell 18 mesos de presó condicional, el pagament de les despeses processals i una indemnització de 88,10 euros pel delicte major de furt amb força en les coses. El ministeri públic considera innegable la culpabilitat de l’home, controlat per la Policia amb un tornavís, els diners, i amagat rere unes ulleres de sol. A més, entrava a la cabina telefònica fingint trucar amb el mòbil.

Ambdós casos queden vists per sentència pel dia 2 de desembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT