PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els Amics dels Orgues publiquen disc i recapten fons per als refugiats

El concert d'Aaron Ribas serà el 8 d'octubre

Per EL PERIÒDIC

Mossèn Sàrries i Ignacio Ribas, ahir.
Mossèn Sàrries i Ignacio Ribas, ahir. | ANA
L’Associació d’Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra celebrarà un concert benèfic per recaptar fons per ajudar els refugiats sirians que han arribat a Europa. El recital tindrà lloc el 8 d’octubre a les 21.30 hores a l’església de Sant Esteve i anirà a càrrec d’Aaron Ribas –organista titular de Sant Pere Màrtir–, que interpretarà peces de tres grans compositors francesos del romanticisme: Alexandre Guilmant, Eugène Gigout i Charles Marie Widor. L’entrada serà gratuïta i es recolliran aportacions voluntàries per la causa.

D’altra banda, l’Associació d’Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra va presentar ahir el segon disc que ha editat, un recull dels temes interpretats durant el Festival Internacional d’Orgue del 2014. El director artístic del festival, Ignacio Ribas, va destacar la varietat i la qualitat del repertori, que repassa composicions des del renaixement fins a l’actualitat, amb especial èmfasi en les improvisacions a càrrec dels organistes Juan de la Rubia i de Ferruccio Bartoletti, passant per Bach, la tradició operística italiana o el romanticisme.

El disc es posarà a la venda a un preu de 10 euros a la llibreria la Puça, a l’establiment Transbord i al web ‘www.esdevenia.com’. L’objectiu de l’entitat és continuar editant discos, en funció del pressupost que disposi, ja que des de l’any passat es fa un enregistrament professional de tots els concerts.

Ribas també va anunciar que enguany es tornarà a celebrar un concert d’orgue per Nadal, que tindrà lloc el 29 de desembre a l’església de Sant Esteve a càrrec de l’organista anglès Kevin Bowyer, finançat amb les aportacions recaptades durant el Festival Internacional d’Orgue celebrat aquest estiu, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT