PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’error en la remesa de sobres per votar el 27-S afecta a 59 persones

L’organisme torna a enviar la documentació als interessats, que podran exercir el seu dret des de demà

Per M.C.

| Tony Lara
La Delegació Provincial Electoral de Barcelona va confirmar ahir la comissió d’un error en l’enviament de la remesa de sobres als electors residents provinents de la zona que, segons va comptabilitzar, va afectar a un total de 59 persones. L’organisme assegurava ahir a través del cònsol general d’Espanya al Principat, Antonio Bellver, que va procedir a l’esmena d’aquesta situació tan bon punt se’n va assabentar. Així, van tornar a enviar la documentació necessària als afectats perquè puguin exercir el dret de vot a tots aquells qui van rebre els sobres sense les paperetes requerides per tal de triar el candidat al Parlament de Catalunya que el proper diumenge, 27 de setembre, ha de sortir de les urnes.
 
Va ser el mateix consolat espanyol qui advertia a la l’organisme barceloní sobre la situació en rebre les tres primeres queixes per la manca de butlletes en els sobres que se’ls havia fet arribar amb la finalitat de votar per correu postal o bé al mateix consolat a partir de demà i fins el proper dijous, davant la impossibilitat de traslladar-se als col·legis electorals d’origen. Tot i la immediata actuació per part de la delegació, és provable que els afectats no rebin a temps els nous papers i, per tant, es vegin impedits de participar del procés.
 
Bellver assegurava ahir que «la Delegació Electoral continua investigant per si s’hagués produït algun cas més», tot i que difícilment podria fer arribar a temps els documents a través de correspondència ordinària. 
 
Dels gairebé 13.000 catalans residents al Principat que van sol·licitar votar a través de correspondència, únicament es van veure afectats per l’error aquells qui anteriorment residien a la Província de Barcelona. I de les 5.801 persones provinents del departament actualment assentades a Andorra, únicament 59 rebien incorrectament els papers, si bé no s’informava de quin nombre exacte va demanar fer-ho mitjançant els correus.
 
Fins ahir al matí, el consolat espanyol havia rebut ja la decisió de 367 de les persones inscrites al Cens d’Electors Residents Absents (CERA) que havien demanat procedir a l’elecció a través del correu, segons informava el representat de la institució. El dia d’avui és el darrer per tal d’exercir el dret de vot mitjançant aquesta modalitat. Durant tota la jornada es podran fer arribar al consolat els sobres amb la documentació personal necessària, així com amb la papereta amb què es tria el candidat que volen que encari el lideratge del parlament català a partir del pròxim diumenge.
 
A les persones que durant el dia d’avui es puguin sumar a les gairebé 370 persones que ja van votar els darrers dies, des que els començava a arribar per correu certificat els papers ara fa aproximadament una setmana, caldrà afegir-hi als qui ho facin de manera presencial a partir del dia de demà.
 
Des del 23 i fins el proper dijous, 25 de setembre, els catalans residents degudament acreditats i que tinguin en vigència els papers necessaris per votar, podran fer-ho tot desplaçant-se personalment fins al consolat espanyol a Andorra. La institució, ubicat al carrer Prat de la Creu de la capital, instal·larà urnes per tal de recollir les votacions dels catalans que hagin optat per aquesta via, impossibilitats d’acudir personalment diumenge. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT