PUBLICITAT

BARCELONA

Molines Patrimonis patrocina la mostra ‘Passejant amb Gaudí’

The Gaudí Exhibition Center se centra en el genial arquitecte

Per EL PERIÒDIC

Detall de l’exposició 'Passejant amb Gaudí'.
Detall de l’exposició 'Passejant amb Gaudí'. | THE GAUDÍ EXHIBITION CENTER
Passejant amb Gaudí, l’exposició dedicada a la figura de l’arquitecte de la Sagrada Família, s’inaugura avui a The Gaudí Exhibition Center, un nou espai ubicat al Museu Diocesà de Barcelona, recentment remodelat. El projecte ha estat impulsat per Gaudí Barcelona Projects, societat participada per l’empresa andorrana Molines Patrimonis.

La mostra inclou peces, objectes i documents que permetran descobrir la genialitat de l’arquitecte. L’exposició compta amb 22 audiovisuals, espais multimèdia, 20 maquetes, rèpliques i escenografies i més material, distribuït en tres plantes i amb més de mil metres quadrats de recorregut. «És un viatge que et permet descobrir la seva enorme capacitat creativa, el gran imaginari i les idees revolucionàries que el van convertir en un geni universal», explica Gaudí Barcelona Projects. Passejant amb Gaudí ha estat comissariada per Pere Jordi Figuerola, conservador del Museu Diocesà de Barcelona.

The Gaudí Exhibition Center està situat a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. El museu acull una col·lecció única de peces, objectes i documents de l’arquitecte (1852-1926). El centre presenta gairebé un segle d’investigacions internacionals sobre Gaudí: sobre l’home i la seva obra, i sobre el seu revolucionari mètode de treball.

A més, l’exposició permet redescobrir un edifici magnífic, el de la Pia Almoina, amb la seva muralla romana, veritable porta del barri Gòtic de Barcelona.

Gaudí és l’únic arquitecte del món que té vuit obres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (Park Güell, Casa Milà, Palau Güell, Cripta d ela Colònia Güell, Sagrada Família, Casa Vicens (propietat de MoraBanc) i Casa Batlló).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT