PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Colometa de Lolita Flores, plat fort de la cartellera teatral

La quota local la posen la Companyia És Grata, ‘Els pastorets’ i ‘La pista’, amb tres actors andorrans

Per E. J. M.

Lolita Flores, caracteritzada com la Colometa de 'La plaça del Diamant'.
Lolita Flores, caracteritzada com la Colometa de 'La plaça del Diamant'. | EL PERIÒDIC
Fa algunes temporades de teatre que ni Andorra la Vella ni Sant Julià de Lòria presenten la cartellera escènica a so de bombo i platerets sinó que ho resolen amb una nota de premsa, però la programació encara inclou bones sorpreses: la 47a Temporada de teatre d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria portarà La plaza del diamante, la versió de Joan Ollé protagonitzada per Lolita Flores. La cantant i actriu es posarà en la pell de la Colometa, probablement el personatge femení més cèlebre de l’imaginari de Mercè Rodoreda. El monòleg es representarà al Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

Una altra sorpresa de la Temporada de teatre és La pista, obra en què hi ha tres actors andorrans: Boris Cartes, Oriol Guillem i Núria Martínez. La pista, obra de Jaume Viñas, dirigida per David Maqueda, trasllada el públic als concursos de ball maratonians que es van popularitzar als Estats Units després del crack del 1929 com una fórmula per sobreviure a la mediocritat i la grisor. L’obra forma part del primer Cicle de creació escènica DespertaLab, a través de la beca Desperta. La pista és un dels tres projectes beneficiats de la beca i el premi ha estat la seva representació a la Sala Atrium. La pista arribarà al novembre al Teatre Comunal.

La Companyia És Grata, el grup de teatre lauredià, estrenarà Embolic a les fosques, peça que havia d’haver estrenat fa mesos però que es va haver d’ajornar per motius personals d’un dels actors. L’obra, dirigida per Mai Boncompte i Meritxell Duró, situa l’espectador a Londres, l’any 1960, durant un moment molt especial de la vida d’un escultor novell i la seva promesa: ella li vol presentar el seu pare, però res sortirà com estava previst. L’obra es representarà al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

MUSICAL I TEATRE EN FRANCÈS / La cartellera també inclou, com és habitual, cares conegudes del panorama teatral català. 73 raons per deixar-te  és un musical, de Guillem Clua i Jordi Cornudella, dirigit per Elisenda Roca, i interpretat per Abel Folk, Mercè Martinez, Mone Teruel i Marc Pujol. La trama se centra en una parella que, després de tres anys junts, decideix trencar. Els consogres no se suporten però es donaran suport pels fills. El musical es representarà al teatre lauredià.

L’Ambaixada de França torna a col·laborar amb la Temporada de teatre i ho fa amb la funció Le prince, basada en El príncep, de Maquiavel, un tractat de teoria política escrit el 1513 que continua molt vigent. L’obra es podrà veure al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

A l’Auditori Claror de Sant Julià també es podrà veure la comèdia Petits monstres, una reflexió sobre la vida que no esperàvem tenir en arribar als 40, i no faltaran les quatre representacions del clàssic nadalenc: Els pastorets.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT