PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Cineclub programa el millor cinema europeu

Pier Paolo Pasolini serà homenatjat amb una doble sessió de films

Per E. J. M.

Cartell de la pel·lícula 'Pride', que es projecta demà al Cineclub.
Cartell de la pel·lícula 'Pride', que es projecta demà al Cineclub. | EL PERIÒDIC
Després de l’aturada de l’estiu, el Cineclub de les Valls reprèn l’activitat cinèfila amb una àmplia selecció de pel·lícules d’estrena recent, la majoria europees. En total, entre setembre i desembre es projectaran 10 films. Com sempre, al Teatre Comunal, a les 21.30.

El cicle trimestral comença demà amb Pride, de Matthew Marchus (Gran Bretanya, 2014). L’estiu del 1984, els miners britànics són convocats a una vaga. Durant la manifestació de l’Orgull Gai, a Londres, un grup de lesbianes i gais recapten fons per ajudar les famílies dels treballadors, però el sindicat no accepta els diners. El grup decideix posar-se en contacte amb els miners i va a un poble de Gal·les.

La selecció del Cineclub acostuma a centrar-se en films poc comercials i/o que han tingut un ressò internacional però sempre amb un discurs i un tema per debatre i reflexionar.

Les següents propostes són Les héritiers, de Marie-Castille Mention-Schaar (França, 2014); Il capitale humano, de Paolo Virzi (Itàlia 2014); Maps to the stars, de David Cronenberg (Canadà, 2014), la proposta més coneguda de la cartellera, tant pel director com per la protagonista, Julianne Moore, musa del cinema independent; la revelació Futatsume no mado («Aigües tranquil·les»), de Naomi Kawase (Japó, 2014); De Ontmaagding Van Eva Van End, de Michiel Ten Horn (Holanda, 2014); Retour à Ithaque, de de Laurent Cantet (França 2014); Refugiado, de Diego Lerman (Argentina, 2014); E agora? Lembra-me («I ara, què? Recorda-m’ho»), de Joaquim Pinto (Portugal, 2013), i, finalment, Requisitos para ser una persona normal, de Leticia Dolera (Espanya, 2015), l’opera prima de l’actriu espanyola.

ESPECIAL PASOLINI / El Cineclub de les Valls també ha preparat una jornada d’homenatge al cineasta italià Pier Paolo Pasolini (1922-1975). La jornada serà el divendres 6 de novembre, al centre cultural La Llacuna, a partir de les 19.30. Hi haurà una doble projecció: Pasolini, d’Abel Ferrara (Itàlia, 2014) i Teorema, de Pier Paolo Pasolini (Itàlia, 1968).

Pasolini, protagonitzada per Willem Dafoe, recrea l’últim dia del cineasta, que va ser assassinat a Roma la nit del 2 de novembre de 1975, quan havia sortit a la recerca d’una nova aventura sexual. Teorema és un dels films més destacats del director, amb què va escandalitzar l’Església catòlica que la va considerar immoral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT