PUBLICITAT

L'assemblea de CR haurà d'esperar fins al novembre

  • La coalició critica «la ineficàcia» del Govern socialdemòcrata
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les reunions dels principals representants reformistes Foto: TONY LARA

La Junta Executiva de Coalició Reformista (CR) es va reunir ahir al vespre per tractar, entre d’altres qüestions, l’imminent congrés en què s’haurà de «validar el mecanisme que ofereixi l’oportunitat a les persones que vulguin postularse democràticament com a candidat o candidata a liderar la formació en els propers comicis», és a dir, obrir la porta a les primàries a la coalició. En aquest sentit, diferents fons consultades van coincidir en què aquesta important trobada difícilment podrà tenir lloc el 28 d’octubre, tal i com s’havia plantejat inicialment.

La junta va assenyalar que «en breu quedarà fixada la data per a la celebració de l’Assemblea de Coalició Reformista, atès que s’està enmig del procés natural que es va acordar un temps després de les eleccions i que ha de portar a la definició i consolidació del model reformista de cara al futur i als nous reptes polítics». Aquest missatge va evidenciar que el final d’aquest mes és una data pràcticament impossible d’assumir. Segons les fonts consultades, la data final podria girar pel mitjans del pròxim mes de novembre.

CAMÍ CAP A LES ANTICIPADES / Després que el PRA es confirmés la setmana passada com a un partit de l’òrbita reformista però independent del PLA, des de CR ja es va afrimar la voluntat de seguir treballant amb «tranquil·litat» i independència del camí del Partit Reformista Andorrà. Així, la reunió d’ahir va donar continuïtat a la línia seguida fins ara, abordant, segons va informar la junta executiva de CR, «la situació econòmica del país i la ineficàcia del Govern, incapaç de trobar solucions per pal·liar les mancances i alhora tancat en els seus plantejaments».

CR va destacar ambé «la unanimitat» que va regnar a l’hora de donar «recolzament ple al camí que s’ha marcat la coalició a través del grup parlamentari reformista, sempre fidel al principi de responsabilitat i de servei a la societat». Tot i això, es va confirmar la línia dura a seguir des d’ara i amb vistes en el terreny electoral: «S’ha acordat que la obligació per trobar ponts d’entesa parteix de qui governa: el Govern», va destacar la junta de CR.

EL PRA CONTINUA EL SEU CAMÍ / Paral·lelament al camí de CR, la Junta Gestora del Partit Reformista d’Andorra – Compromís Reformista es reunirà aquesta tarda per primer cop. La trobada serà a partir de les 18.30 hores a la seu del nou partit, a l’Avinguda del Fener de la capital. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT