PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Les coses de la Martina’, la sèrie d’animació de RTVA

Per EL PERIÒDIC

Andy, del Club Piolet, i la Martina.
Andy, del Club Piolet, i la Martina. | ANA / M. C.
Les coses de la Martina és la primera sèrie infantil d’animació produïda íntegrament a Radio Televisió d’Andorra (RTVA). El director de RTVA, Xavier Mujal, va presentar ahir el nou programa, creat amb la productora del Club Piolet, la il·lustradora Montse Forradellas i l’actriu Irina Robles, com a narradora i veu del personatge de la Martina. 
 
La sèrie es començarà a emetre el 26 de setembre, coincidint amb la celebració dels 3.500 programes del Club Piolet. Les coses de la Martina tindrà un total de 24 capítols, un de nou cada setmana, que s’emetran a diari amb l’espai infantil de RTVA Televisió. La sèrie pot tenir continuïtat i produir-se més capítols.
 
La Martina és una nena a punt de complir els sis anys, «curiosa, activa, amb ganes de preguntar...», segons la va definir la il·lustradora. Forradellas va admetre que el més difícil va ser dibuixar les expressions dels pares perquè «no tenen un paper tan principal i no hi havia una definició tan completa», va declarar a l’ANA.
El creador de la sèrie, Agustí Franch, de la productora Red Nose, va explicar que les històries de cada capítol van des d’un viatge a la foscor perquè la Martina li deixi de tenir por, a una aventura sota el riu per agafar un peix o el rescat d’un ou atrapat sota un escorredor. «Surten de jugar i de pensar què podria fer un nen amb els objectes», va comentar Franch. Les trames també transmeten valors com la responsabilitat, la solidaritat, la seguretat en un mateix i l’amistat perquè «estem treballant amb nens», va subratllar.
 
Mujal va puntualitzar que per produir la sèrie «s’inverteix més en creació artística que no en tecnologia» i va especificar que s’arriba als 5.000 euros per un producte que al mercat costaria uns 50.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT