PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Cinema per provocar el sentit crític i formar nous espectadors

La segona edició de l’Andorra Kids’ Film Festival projectarà 70 curtmetratges infantils de 20 països

Per E. J. M.

Imatge d’una de les escenes del curtmetratge ‘Lost property’, d’Asa Lucander, que es projectarà el diumenge dia 4 d’octubre.
Imatge d’una de les escenes del curtmetratge ‘Lost property’, d’Asa Lucander, que es projectarà el diumenge dia 4 d’octubre. | ANDORRA KIDS FILM FESTIVAL
Per a alguns menuts, l’Andorra Kids’ Film Festival serà la seva primera experiència cinematogràfica. Per a d’altres, serà la descoberta d’un nou cinema, diferent del de les grans produccions del gegant d’animació Disney-Pixar. El festival inaugurat la primavera de l’any passat torna als cinemes Illa del 28 de setembre al 4 d’octubre, més madurat i amb un programa de projeccions i activitats més ampli. En total, es projectaran una setantena de curtmetratges dirigits a infants de 2 a 12 anys, tant de ficció com d’animació. 
 
La directora de l’esdeveniment, Marta R. Lladó, va recordar ahir que l’any passat l’Andorra Kids’ va atreure més de 6.000 espectadors. Lladó va presentar la proposta com un «oci familiar actiu» i va qualificar el cinema com a «una eina pedagògica de sensibilització i transmissió de valors». «El festival és una opció per a que la canalla conegui un altre cinema i altres cultures, per formar els futurs espectadors i reforçar l’esperit crític, per fomentar l’hàbit de consum cultural i ensenyar-los a respectar els drets d’autor». Per això la participació dels joves espectadors serà fonamental ja que podran votar el curtmetratge de temàtica mediambiental que més els agradi. 
 
Els curtmetratges seleccionats també seran avaluats per un jurat presidit per l’actor i director Isak Férriz que reconeixerà «la feina d’aquells professionals que treballen per impulsar un cinema infantil de qualitat, plural i divers». Férriz va destacar que el cinema que es projectarà a l’Andorra Kids’ Film Festival «crea debat i fomenta el sentit crític» i va suggerir la fórmula d’anar-hi tota la família i després parlar-ne.
 
A més de les sessions obertes a tots els públics, el cap de setmana del 3 i 4 de setembre, durant la setmana prèvia s’organitzaran les projeccions per als escolars. Paral·lelament, s’oferiran tallers com el de rodar un curtmetratge o crear un conte. Per als clients de MoraBanc, un dels copatrocinadors de l’esdeveniment, es projectaran dos clàssics del cinema infantil: E. T. El extraterrestre (Steven Spielberg, 1982) i El rey León (Rob Minkoff i Roger Allers, 1994).
 
UNA BABEL / «Cinema, música, creativitat i tecnologia» són les premisses de l’Andorra Kids’ Film Festival. El programa de projeccions s’ha basat en la selecció de curtmetratges d’arreu del món tenint en compte l’equilibiri entre la qualitat i els continguts pedagògics. Molts dels audiovisuals són muts, però per als que tenen diàleg s’ha optat per mantenir la versió original i subtitular les frases en llengua catalana. Entre els països participants hi ha Alemanya, Regne Unit, Israel, Japó, Colòmbia, Suïssa, Canadà, França i els Estats Units. 
 
Entre els curtmetratges seleccionats hi ha el nominat a l’Oscar A single life, una obra d’animació que explica la història de Pia, una noia que descobreix un vinil que li permet viatjar en el temps. També es podrà veure el curt premiat 2513, guanyador del tercer premi a la secció feta per infants a l’Hamburg Short Film Festival, i Compte les moutons, guanyador del Premi del públic i del Jurat infantil al Festival Plein la Bobine. Un altre plat fort del festival és Le vélo de l’éléphant, el Millor curtmetratge del Festival de cinema d’animació de Dublín i a l’11è Festival internacional d’animació i arts digitals de la Xina. 
 
Els curtmetratges són per a tots els públics, tot i que al programa se suggereix la franja d’edat més adequada: de 2 a 5 anys; de 6 a 8 anys, i de 9 a 12 anys. Els adults, evidentment, també hi són benvinguts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT