PUBLICITAT

Interior estudia ampliar les visites a la Comella a petició de Canturri

  • La Comissió Legislativa veu bé la creació d'un model estàndard de contracte de lloguer
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, Pere Canturri compareix davant de la Comissió Legislativa d'Interior, a Casa de la Vall, ahir. Foto: tony lara

El Raonador del Ciutadà, Pere Canturri, va comparèixer ahir davant de la Comissió Legislativa d’Interior amb l’objectiu de presentar l’informe de la institució que encapçala corresponent a l’any passat, un informe que s’havia fet públic fa uns mesos. Canturri es va mostrar especialment satisfet pel fet que el Ministeri d’Interior hagi recollit una de les recomanacions de la Institució del Raonador del Ciutadà, en el sentit que les visites al Centre Penitenciari s’ampliïn també a dissabte i diumenge.

En qualsevol cas, Canturri va voler deixar clar que, fins al moment, «sempre que hi ha algú que ve de fora i ha de fer la visita en cap de setmana, se li fa una autorització especial i pot fer la visita igualment, encara que no estigui dins dels horaris establerts». La recomanació del Raonador surt del fet que «potser hi ha gent que treballa fins a les 20 hores en un establiment comercial i no arriba a temps de fer la visita» o, fins i tot, casos de fills que volen visitar el pare intern, o la mare, i no poden fer-ho mentre no hi hagi la possibilitat de fer les visites en cap de setmana.

El Raonador del Ciutadà va afirmar que li «consta» que el Ministeri d’Interior està estudiant la qüestió arrel de l’informe que va emetre i que recull tota l’activitat que la institució va dur a terme l’any passat. «El problema és més de personal que no pas una qüestió de voluntat», va assegurar Canturri, que està convençut que, si encara no hi ha una solució per a aquest tema, és perquè implica reorganitzar els torns amb el personal de què disposa el Centre Penitenciari de la Comella.

Model estàndard de contracte / Un altre dels temes que es va tractar durant la Comissió Legislativa d’Interior van ser les queixes relatives als contractes de lloguer. La Comissió va recollir el suggeriment del Raonador exposat a l’informe, que demana «que s’estudiï la possibilitat d’imposar un model oficial de contracte de lloguer d’habitatges, acompanyat d’una bona informació planera i entenedora per als usuaris».

En relació amb aquesta qüestió, i preguntat pels companys de comissió, el conseller de CR Ladislau Baró va puntualitzar que, si bé és cert que el contracte és entre particulars i pot incloure les clàusules que aquests decideixin, en qualsevol cas el que preval és la llei, de manera que una clàusula que vagi en contra del que disposa la Llei d’arrendament de finques urbanes seria «nul·la».

Baró va estar d’acord que la proposta del Raonador del Ciutadà es podria fer per mandat legal, però va explicar que seria més fàcil que fos «una iniciativa de l’Administració pública, del Govern, que és qui hauria de subministrar un model estàndard». Canturri es va sumar al terme estàndard en comptes d’oficial. Ara caldrà traslladar la proposta al Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT