PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Creu Roja insisteix en fomentar els primers auxilis

El Moviment farà promoció de la formació el dia 12

Per El Periòdic

Voluntaris de la Creu Roja.
Voluntaris de la Creu Roja. | Tony Lara
La comunitat internacional celebra el proper dissabte, dia 12 de setembre, el Dia Mundial dels Primer Auxilis. Aprofitant l’avinentesa, La Creu Roja i Mitja Lluna advocaran per reivindicar per una vella petició que, fins ara, no ha estat atesa: la voluntat de fer de la formació en primers auxilis un curs obligatori per a tothom. Així, el moviment internacional fa conèixer a través d’un comunicat de premsa la seva insistència en aquesta demanda i hi contribuirà tot posant una carpa a Vivand on seran presents diversos voluntaris des de les 11 fins a les 18 hores, per tal de divulgar els primers auxilis.
 
 Ambdues organitzacions de caire global amb representació al Principat, consideren pertinent «incloure la formació en primers auxilis com obligatòria a les escoles i llocs de treball», així com també la veu imprescindible «a l’hora d’obtenir el permís de conduir». «En definitiva», afirma, «en totes aquelles etapes de la vida en les que els coneixements sobre primers auxilis poden arribar a ajudar-nos a salvar vides».
 
És per aquest motiu pel que dissabte vinent farà promoció del coneixement en aquesta àrea i de «l’habilitat per fer-ne ús en qualsevol part del món». La jornada també servirà per a fer un reconeixement a les persones grans com a actors importants en la societat.
 
La insistència en sol·licitar la inclusió dels primers auxilis en el més ampli ventall possible de la vida civil resisteix en el fet que, segons exposen, «els primers auxilis són molt més que un conjunt de tècniques que s’ensenyen»; «són un acte d’humanitat» que pot arribar a permetre salvar vides. La Creu Roja i Mitja Lluna corroboren la necessitat d’ampliar aquests coneixements amb unes dades significatives: en cas d’emergències o desastres humanitaris, és la població local la que auxilia el 90% de les víctimes.
 
Així, les sessions de formació van dirigides a totes les persones, donat que tots estem exposats a ser implicats en un accident o urgència. 
 
Per assolir les seves finalitats, la Creu Roja Andorrana impulsa programes d’ensenyament dels primers auxilis dels més d’11.000 alumnes que formen part dels tres sistemes educatius del Principat, tot introduint-los en projectes com els Primers Auxilis Per Infants (PAPI) o Riscos Naturals d’Andorra i els Pirineus  (RNPA). Alhora, formen un gran nombre de treballadors de diverses empreses arreu del país.
PUBLICITAT
PUBLICITAT