PUBLICITAT

Les Trobades Culturals tractaran el futur del Pirineu

  • La jornada a la Seu acollirà més de trenta ponències culturals i científiques
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Àngels Mach i Antoni Pol, coordinador de les Trobades, ahir. Foto: ANA / NEREA MORENO

La setena edició de les Trobades Culturals Pirinenques tindrà lloc aquest dissabte a la Seu d’Urgell. La capital de l’Alt Urgell acull la jornada precisament aquest any que celebra el Mil·lenari del bisbe Sant Ermengol. La trentena de ponències serviran, en aquesta ocasió, per tractar aspectes històrics i culturals, però també per analitzar el present i el futur a l’àrea pirinenca.

La presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àngels Mach, va recordar que les Trobades es van començar a organitzar per posar en comú reflexions que sorgeixen en diferents punts del Pirineu, tenint en compte que aquest àmbit geogràfic comparteix, sovint, problemes i realitats. Mach va destacar que les entitats que organitzen les Trobades –entitats culturals, científiques, ecologistes i de recerca en general– han anat creixent en nombre i han permès, alhora, que les ponències abastin cada vegada més extensió geogràfica.

En aquesta ocasió, l’associació convidada són els Amics de Besalú, i és que, tal com va assenyalar la presidenta de la SAC, «el Pirineu arriba fins al mar» i la voluntat dels organtizadors d’aquesta jornada és anar ampliant les entitats que hi participen.

La vocació de les Trobades és establir ponts entre els diferents territoris. Mach va reconèixer que, avui dia, és més fàcil mantenir el contacte gràcies a les tecnologies de la comunicació, que permeten estar al dia de les activitats que les associacions duen a terme.

A més, hi ha la intenció de fer coses conjuntes i de propiciar, igualment, la trobada entre autoritats, de manera que es pugui arribar a acords interterritorials. En aquest sentit, la presidenta de la SAC va apostar per mancomunar determinats serveis –com ara el Centre de Tractament de Residus– amb les comarques veïnes. «Això que sembla lògic, encara pren més sentit ara que estem en crisi», va dir Mach. L’any que ve, Escaldes-Engordany serà la seu de les Trobades, coincidint amb la capitalitat de la Cultura Catalana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT