PUBLICITAT

Més de dos milions d'euros per completar la xarxa de refugis

  • El pressupost plurianual preveu la construcció de dos nous refugis guardats al sud
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista exterior de l'edifici de la Vall de Sorteny Foto: EL PERIÒDIC

Amb l’objectiu de completar la xarxa de refugis guardats al llarg del sender de Gran Recorregut País (GRP), s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 2.097.099 euros amb caràcter plurianual per fer front a les despeses derivades dels treballs de millora i de conservació dels refugis de muntanya del Comapedrosa i Juclar, l’adequació del de Sorteny en refugi guardat, i la construcció de dos nous refugis guardats a la zona sud oriental del país, on actualment no n’hi ha cap.

Aquestes obres suposaran completar la xarxa de refugis de muntanya, per oferir als usuaris que vulguin fer la volta a Andorra passant per diversos refugis, una pernoctació en refugis guardats cada dos dies d’excursió.

Aquest any es prioritza la inversió als treballs per a la millora del refugi del Comapedrosa, que suposa una despesa total de 458.704 euros, dels quals s’adjudicaran 198.653 a càrrec del plurianual del 2011.

D’altra banda, es vol adjudicar l’elaboració de l’estudi del projecte de les obres del refugi de Sorteny, per un import de 32.049 euros, i dur a terme l’actuació al refugi guardat de Juclar, per un import de 5.000 euros, relativa a l’ampliació de les bateries del sistema fotovoltaic, i a la potabilització de l’aigua del consum humà.

Un cop es disposi del projecte de les obres del refugi de Sorteny, es procedirà a licitar-ne les obres i paral·lelament es licitaran i s’adjudicaran les obres dels dos refugis guardats nous necessaris a la zona sud del país amb càrrec als plurianuals per als anys 2011, 2012 i 2013. Aquesta despesa en xifra en 1.601.347 euros.

En total, dels més de dos milions d’euros del crèdit extraordinari, 1.800.000 euros són a càrrec de les despeses dels tres anys pròxims, distribuïts en 600.000 euros per a cada exercici.

100.000 euros per senyalització /Una altra partida aprovada mitjançant crèdit extraordinari és la de 100.000 euros per destinar-los a la inversió per a la senyalització turística exterior. Després d’haver dut a terme, aquests darrers anys, la senyalització a la xarxa viària i d’haver col·locat la primera fase de la senyalització patrimonial i turística durant l’any passat, ara cal senyalitzar els llocs d’interès turístic per permetre que el visitant que es desplaci per dins del Principat de la manera més clara possible, i que trobi el que cerca de manera àgil.

Amb aquesta senyalització es pretén millorar l’oferta turística d’Andorra, i incloure les accions de del Departament de Turisme de màrqueting 2010-2011.

Per tant, és primordial endegar el nou projecte de senyalització turística exterior, incloent-hi la senyalització relacionada amb els nous productes turístics vinculats al senderisme, al ciclisme, al es autocaravanes, entre d’altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT