PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’ANC Andorra celebra l’11-S mentre els residents esperen la documentació per votar

L’Oficina del Cens Electoral encara no ha enviat les paperetes

Per E. J. M.

La delegació andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra anticipadament l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, amb una festa i una concentració que tindrà lloc aquesta tarda. A partir de les 18.30, a la plaça del Poble, es repartirà xocolata i coca i, a partir de les vuit del vespre, hi haurà una manifestació que inclourà parlaments, una ballada de sardanes i una actuació castellera. 
 
D’altra banda, els residents catalans a Andorra que volen votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 27 de setembre encara no han rebut la documentació per fer-ho. Segons informa l’Oficina del Cens Electoral (OCE) espanyola a la seva pàgina web (‘www.ine.es’), l’Oficina «està a l’espera que es resolguin els recursos d’impugnació de candidats, presentats a les quatreprovíncies [Lleida, Barcelona, Girona i Tarragona], per enviar la documentació per als vots dels electors residents o temporalment absents a l’estranger». El termini per resoldre les impugnacions finalitza el 15 de setembre i els residents a l’estranger han de rebre la documentació per votar abans del 22 de setembre. El marge de dies és molt just. 
 
L’opció que els queda als residents catalans a Andorra és votar personalment a l’Ambaixada espanyola entre els dies 23 i 25 de setembre, sempre que hagin rebut la documentació a temps. Els residents a l’estranger inscrits al CERA (Cens Electoral de Residents Ausents) han hagut de demanar el vot amb antel·lació per participar a les eleccions.
 
VOT PER CORREU/ Una altra opció perquè els residents catalans a Andorra puguin votar és fer-ho mitjançant l’oficina de Correus espanyols de la Seu d’Urgell (o de qualsevol població catalana). El tràmit consisteix en sol·licitar el vot mitjançant el sistema de vot anticipat per correu, des de l’oficina de correus. En l’adreça en què es vol rebre la documentació i les paperetes, però, hi ha de constar una adreça de la Seu o de la població escollida. Un cop rebuda, es pot emetre el vot per correu anticipat des de la mateixa oficina de correus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT