PUBLICITAT

La FAT, amb cinc jugadors a l'ITF tot i els problemes amb la base

  • Els representants seran Damià Gelabert, Alberto Garcia, Toni Pintat, Berta Juncosa i Anna Aguarel·les-Loan
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Berta Juncosa en posició defensiva durant un entrenament, ahir al globus del poliesportiu dels Serradells Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Tennis (FAT) està atravessant per una època enormement crítica. No té instal·lacions en condicions ni per jugar ni per entrenar, ha vist com el Govern li ha retallat en 10.000 euros la subvenció corresponent al 2010 i d’alguna –o de tota– manera està afectant a nivell de la base. Malgrat tot l’entitat que presideix François Garcia tindrà cinc representants en el torneig per excel·lència a Andorra, l’ITF júnior d’Andorra la Vella que començarà dissabte la onzena edició amb la ronda prèvia i finalitzarà set dies més tard, el dissabte de la setmana que ve amb les finals.

Els cinc escollits són Damià Gelabert, Alberto Garcia, Berta Juncosa, Anna Aguarel·les-Loan i com a novetat el jove de primer any cadet (1995) Toni Pintat.

32 nois i 16 noies al quadre final / Seran, com l’any passat, 32 jugadors al quadre final individual masculí entre els quals hi hauran Gelabert i Garcia amb una invitació i amb un cartell que en principi encapçalarà el portugués Vasco Mensurado 270è al rànquing ITF, o l’espanyol Axel Álvarez, segon favorit i 273è a l’ITF que també té punts com a professional i és el 1.415 del món, i el vigent campió, Eduard Esteve; Pintat, de la seva banda, començarà en la prèvia.

En la femenina individual el quadre final serà de 16 i hi hauran per wild card tant Aguarel·les Loan com Juncosa, que es podrien enfrontar a la primera favorita, la ucraniana que resideix a Catalunya Stanislava Stachenko (la 285 ITF) o la letona Laura Gulbe (323ena). Quant a la prèvia no hi ha representació, segons el director tècnic de la FAT, Jordi Vila, perquè després de les dues millors exponents del país, que tenen 17 anys (Juncosa) i 16 (Aguarel·les-Loan«tenim un grup de nenes encara massa joves per participar-hi».

Quant als dobles formaran equip per a Andorra Garcia i Gelabert en nois, amb setze parelles participants, i Aguarel·les-Loan i Juncosa en noies, amb vuit.

Unes 250 peticions / El costum dels tennistes ja des de les edats més matineres en la competició és el d’inscriure’s per assegurar-se una plaça i després esborrar-se si es dóna el cas. I l’ITF d’Andorra la Vella ha tingut un gran impacte inicial en les inscripcions, ja que n’hi han unes 150 sol·licituts en la categoria masculina i prop de 100 en la femenina. «D’aquí hi han 25 països representats», va detallar Vila, «però això pot canviar finsel dia abans d’iniciar la competició», va afegir.

Horaris / El sorteig de les rondes prèvies serà demà a les 18.30 hores, aquests partits es jugaran dissabte i diumenge , dia que es farà el sorteig del quadre final a les 17.00 hores, i les finals es jugaran el divendres de la setmana que ve els dobles a les 18.00h. i el dissabte les individuals: a les 10.00h. la femenina i a les 13.00h. la masculina. Tot, als Serradells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT