PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra, convidada d’honor a la Fira dels Sabors d’Ax

Restauradors del Principat mostren el seu art a França

Per El Periòdic

Una dona cuina una crep, en una edició anterior.
Una dona cuina una crep, en una edició anterior. | El Periòdic
Els cuiners de diversos restaurants del Principat seran presents a la Fira dels Sabors 2015 que, inaugurada avui, allargarà la seva presència a Ax les Thermes fins el proper diumenge, 6 de setembre. La jornada del proper dissabte es tancarà amb un sopar festiu en germanor amb el Principat d’Andorra, que enguany és el convidat d’honor a aquest esdeveniment celebrat des del 2011 i ja consolidat a la zona.
 
La trobada gastronòmica contempla en el seu programa un apartat «sorpresa». Aquesta àrea és reservada pràcticament al Principat. La gran sala del Casino d’Ax acollirà el vespre del proper dissabte un sopar dedicat als «productes andorrans, magnificats pels millors xefs: xarcuteria , però sobretot el plat principal: figues caramelitzades, salsa de cervesa Boris, ceps i pa de sèsam, a càrrec dels cuiners de l’Andburguerzéro d’Andorra la Vella.
 
El Rebost del Padrí tindrà l’objectiu, per la seva banda, de preparar les postres: un ‘mil-fulles’ de pomes confitades, amb llimonada de saüc i fruits vermells, amb gelat banyat en salsa d’avet. Només sentir-ho fa badar boca, obrir la gana i anul·lar plans per traslladar-se fins a Ax.
 
Es preveu que el festival de sabors compti amb 8.000 visitants que podran gaudir de 65 paradetes. A més del sopar en honor a Andorra, els nens podran aprendre a fer confitura i, tot el degustat, podrà ser digerit al ritme dels diferents grups musicals que actuaran durant la fira. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT