PUBLICITAT

De la Rosa: «Els dos amistosos han estat com entrenaments de qualitat»

  • El seleccionador ha debutat amb la tricolor amb derrotes en els amistosos a Eslovènia
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jona en una acció defesiva en un amistos contra Grècia, l'any passat. Foto: TONY LARA

Xavier de la Rosa va viure dilluns i dimarts les primeres sensacions en partit oficial com a seleccionador nacional i segons va assegurar ahir ha estat una experiència «molt profitosa». El combinat tricolor va perdre els dos partits a Eslovènia per 7-1 i 3-0, però el fet de ser amistosos de preparació per a l’Europeu que es disputarà al febrer fa que els resultats passin a un segon terme. Segons De la Rosa: «Aquests duels han estat com entrenaments de qualitat. No hem desperdiciat ni un minut i han servit per treure les primeres conclusions», va indicar.

I aquestes han estat positives. És cert que ha vist l’equip «encara verd», cosa normal en el primers tests que té la selecció amb ell a la banqueta. «Però he vist moltes coses bones». «Sobretot han estat partits útils per als més joves», va indicar. Jugadors com ara Jona, Cabinho o Jorge Días estan acostumats als partits internacionals però no els Raventós, Nuno Días, Nicolino o Marc Oferil: «Perquè vegin que jugar amb la selecció no és una broma». El paper en els dos partits ha anat de menys a més. De la Rosa va explicar com vana anar: «Dilluns vam sortir amb massa respecte, això va poder afectar en el resultat. En el segon va haver-hi una millora...» i això es va reflectir en el resultat: de 7-1 a 3-0.

Nou estil, ‘made in Dela’ / De la Rosa va donar una entitat al BP d’equip ofensiu, que li agrada el tracte amb la pilota, pressionar a tota la pista i fer servir el porter com a tanca en les jugadres d’atac. És, simplement, l’estil que ha acabat caracteritzant al seleccionador que tants èxits li ha donat al club i que també vol implantar aquesta manera de jugar en la tricolor, mantenint l’esperit de garra i lluita que sempre l’ha definit. «S’ha de treballar sobretot físicament, perquè els rivals sempre seran superiors en aquesta faceta, i també en la tàctica, perquè aquí és on podem equilibrar la balança. Però anem bé en la preparació», va sentenciar cansat del llarg viatge, però satisfet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT