PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Gairebé 200 parelles prenen part del Ball Cerdà a La Seu

Aviat serà «Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional»

Per EL PERIÒDIC

El Ball Cerdà és una de les tradicions més arrelades de La Seu d’Urgell, i ho va tornar a demostrar ahir diumenge  amb gairebé 200 parelles prenent part en les ballades infantils i d’adults. Aquestes, van començar a les 11 i a les 12.30 hores, respectivament, i els gegants de la Seu, l’Ot i la Urgell, també van balla-lo cap a dos quarts de dues del migdia, sumant-se al suport vers aquesta dansa, que ben aviat aconseguirà la catalogació com a «Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional».
En aquest sentit, el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, va indicar a RàdioSeu que continua el procés que ha de suposar «un reconeixement a un element cultural que mereix ser conegut i valorat més enllà de la Seu d’Urgell». Puig va especificar que en un període de sis mesos podrien estar enllestits els tràmits administratius «que només ratificaran que el Ball Cerdà compleix els requisits per a formar part del catàleg de Patrimoni Cultural». L’anunci definitiu l’haurà de dur a terme el Govern de la Generalitat posteriorment a l’entrega d’aquesta documentació.
Puig va acompanyar la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, que també va voler gaudir del Ball Cerdà des d’un dels balcons de la plaça Patalín. Borràs va expressar la seva admiració per un ball «molt estimat, en què infants i joves hi participen, fent evident la transmissió de generació a generació d’una tradició de molts anys».
La consellera va ser rebuda a primera hora del matí a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i membres de la corporació municipal. Borràs va signar el llibre d’honor de la ciutat i va rebre un exemplar del llibre del Ball Cerdà. En relació amb la seva visita, Batalla va agraïr-li que hagués volgut conèixer una tradició «molt especial» i es va mostrar satisfet pel moment dolç que viu aquesta dansa segons informava ahir RàdioSeu.
El Ball Cerdà va ser escollit, l’any 2012 i per votació popular, «La dansa més viva dels Països Catalans», en un concurs organitzat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
PUBLICITAT
PUBLICITAT