PUBLICITAT

Andorra La Vella

Saboya respon: «El senyor Bartumeu no ha de patir»

El ministre d’Exteriors diu que l’objectiu és «un marc garantista»

Per M. C. / R. M. S

El ministre Gilbert Saboya.
El ministre Gilbert Saboya. | TONY LARA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va respondre les crítiques de Jaume Bartumeu, president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), que el va acusar de no informar la ciutadania respecte al procés de l’acord d’associació i utilitzar les seves energies, per contra, en el marc institucional. «El senyor Bartumeu no ha de patir», va manifestar el titular de la cartera d’Exteriors, que en el pròxim inici de setembre començarà a mantenir les reunions necessàries amb la Unió Europea. 
 
«Això no és la tasca del senyor Saboya, ni patrimoni d’Exteriors, sinó una tasca de tots i de construir consensos amb els diferents partits polítics i tots els sectors del país», va assegurar Saboya, que va dir que les crítiques que rep se les pren «de manera constructiva». «Jo no m’agafo mai com una crítica que per mi sigui molt important alguna cosa que afecta al Govern d’Andorra», va continuar el ministre, que ahir al mateix temps feia les funcions de ministre portaveu del Govern en substitució temporal de Jordi Cinca. «Un cop s’ha començat la negociació», hi va afegir, «l’objectiu del Govern es assolir el marc institucional més garantista», i hi va afegir que ho deia «sense cap ànim de critica cap a altres negociacions» del passat o d’altres instàncies.
 
RESPOSTA TAMBÉ PER A RIOS / El passat dimarts, també David Rios, primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), criticava el Govern per manca d’informació al respecte de les negociacions de l’acord d’associació amb Europa. Ahir, Saboya també va respondre: «Li puc facilitar la llista de totes les comunicacions, articles, cursets que hem publicat en els últims tres anys i mig». «Un veu que no hi ha mai prou i mai són suficients» les explicacions, segons va dir. «Les crítiques sempre s’ha d’agafar la part constructiva i si hem de fer més esforços per comunicar els farem», va assegurar, afirmant finalment que no creu «que es pugui dir que aquest Govern hagi tingut obscurantisme». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT