PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Estadi Nacional superarà l’homologació de la UEFA

Avui se soluciona l’únic problema detectat, de lliscament en un córner

Per JOAN JOSEP BLASCO

La gespa ahir presentava aquesta imatge.
La gespa ahir presentava aquesta imatge. | Tony Lara
La gespa artificial de l’Estadi Nacional té unes característiques que obliguen a que cada any necessiti superar una homologació per part de la UEFA per a que s’hi puguin disputar partits, tant a nivell de seleccions com de clubs. Ahir els tècnics van realitzar diverses proves a la superfície, que va respondre quasi sense cap tipus d’incidència.
 
El camp obtindrà de nou l’homologació FIFA dues estrelles. Totes les mesures que es van prendre van estar situades dins els paràmetres obligatoris. Només no es va produir en un dels córners, en la prova de lliscament, ja que la pilota superava en un punt els entre vuit i dotze metres que ha de desplaçar-se l’esfèrica. Avui es tornarà a realitzar un nou exàmen després de condicionar la ubicació on s’ha de portar a terme. «En principi passarà la prova sense problemes» indica Jordi Beal, secretari d’estat d’Esports. Aquest fet permetrà que es pugui jugar el 10 d’octubre l’únic partit que li queda per disputar a la selecció de la fase de classificació per l’Eurocopa de França del 2016, davant Bèlgica.
 
L’homologació del terreny de joc és anual en el cas del futbol, mentre que per a la pràctica del rugbi és cada dos anys. El manteniment de la gespa suposa al Govern una despesa de més de dotze mil euros per any, 8.900 dels quals són només per a l’homolagació. La garantia de la superfície per l’empresa instal·ladora és per a vuit anys. 
 
l’FCA entre​narà a l’estadi

Les converses a tres bandes entre l’FC Andorra, el Govern i el rugbi, representants pel VPC i la federació, continuen en marxa. La predisposició per part de tots és bona per tal d’arribar a acords mentre hagin de compartir instal·lació els dos esports, fins que a mitjans d’octubre l’entitat tricolor es pugui traslladar als camps de la Borda Mateu de Santa Coloma per jugar els seus partits de lliga com a local. L’entesa és evident i fins a final d’agost el conjunt de Justo Ruiz es podrà entrenar a l’Estadi Nacional els dimarts i divendres. Pel mes vinent estan garantits els dimarts, tot i que si hi ha espais lliures deixats pel rugbi podria ampliar els dies.
 
Ratlles i forats

Ahir directius de l’FC Andorra es van reunir amb representants de l’executiu per tractar d’arribar a solucions per facilitar la compartició del camp de cara als partits. El club veu com a més viable que es facin els forats per clavar les porteries, per a que no s’hagin de multiplicar les ralltes del terreny de joc. «Estem estudiant les solucions tècniques, veure com es pot fer i és més factible, per evitar excessos de pintura i la despesa operativa en hores per canviar els pals i les porteries. Les dues parts estan molt prediposades a col·laborar», indica Beal.
 
Negociacions per Aixovall

L’executiou es troba actualment en converses amb la propietat del camp d’Aixovall per tal d’arribar a un acord per signar un nou contracte per la utilitazació de la instal·lació, ja que l’actual està finalitzat. El que no perilloa és que s’hi continui jugant en aquest inici de temporada, que començarà el mes vinent en les diferents competicions nacionals. Sobre la taula també hi ha la possiblitat d’efectuar millores «si hi ha una visió a llarg termini. Està dins les negociacions».
PUBLICITAT
PUBLICITAT